SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XXIV sjednice KO

 

- IZVOD-

Broj: 1262/11                                                                                                            

Sarajevo, 31.10.2011.

Z A P I S N I K

sa XXIV sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, koja je održana 31. oktobra (ponedjeljak) 2011. godine u sali za sastanke SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Alipašina 9/III, sa početkom u 18:00 sati. Sjednici prisustvuje 12 članova Kantonalnog odbora /odsutni Alma B., Fahreta S. i Husein M./ i Salih M.- predsjednik NO SSOOiO BiH Kanton Sarajevo. Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.

 

 

Sjednica je tonski snimljena a tonski zapis je pohranjen u arhivu.

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći

 D n e v n i    r e d

1.   Usvajanje zapisnika sa XXIII sjednice Kantonalnog odbora,

2.   Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XXIII sjednice Kantonalnog odbora,

3.   Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osnovnom i predškolskom obrazovanju i    

      odgoju Kantona Sarajevo,

4.   Informacija o obilježavanju 5. oktobra – Dana nastavnika u Kantonu Sarajevo,

5.   Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Predloženi Zapisnik sa XXIII sjednice KO jednoglasno je usvojen bez izmjena.

 

Ad2. Predsjednik konstatuje da su sve odluke, zaključci i stavovi sa XXIII sjednice KO realizovani. Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XXIII sjednice jednoglasno je usvojena.

 

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor daje punu podršku svim aktivnostima koje provode organi Sindikata i očekuje da će se do kraja godine realizirati bar 80% Programa rada za 2011. godinu. Kantonalni odbor konstatuje da je tekst Prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo zadovoljavajući i daje ovlaštenje predsjedniku Kantonalnog odbora da u predviđenom tekstu isti podrži na Skupštini Kantona Sarajevo.

 

Ad4.  Jednoglasno je usvojena Informacija o obilježavanju 5. oktobra - Dana nastavnika u Kantonu Sarajevo.

 

Ad5.  Jednoglasno je usvojena odluka kojom se odobrava realizacija novčanih sredstava u iznosu od 7.400,00 KM za realizaciju svih aktivnosti za obilježavanje 5. oktobra - Dana nastavnika Kantona Sarajevo.

 

Jednoglasno je usvojena odluka o učešću dva predstavnika SSOOiO BiH Kanton Sarajevo na radionici budućnosti koju organizuje Fondacija Friedrich Ebert Stiftung, u periodu 11.-13. novembar  2011. godine u hotelu Kardijal, Teslić

 

Sa 11 glasova ZA i 1 glasom PROTIV verificirana je odluka o učešću tri predstavnika SSOOiO BiH Kanton Sarajevo na XIII godišnjoj konferenciji u organizaciji Obrazovnog centra za demokratiju i ljudska prava CIVITAS ni Ureda za odnose s javnošću američke ambasade u Sarajevu u periodu 23.09-25.09.2011. godine, u hotelu ˝ Zenit˝ u Neumu.

 

Jednoglasno su usvojene odluke kojima se odobrava finansijska pomoć za dva člana Sindikata u ukupnom izosu od 400,00 KM.

 

Jednoglasno je usvojen zaključak da se od resornog ministarstva zatraži zvanično izjašnjenje o aktivnostima i ponašanju direktora JU OŠ ˝Zajko Delić˝ Vogošća, Zijada Omerbegovića.

 

Jednoglasno je usvojen zaključak: SSOOiO BiH Kanton Sarajevo u skladu sa Statutom SSOOiO BiH ima obavezu da štiti svoje članove. Uvidom u evidenciju članova konstatovano je da Mehmed Bajraktarević nije član SSOOiO BiH Kanton Sarajevo. Kantonalni odbor SSOOiO BiH Kanton Sarajevo osuđuje nepoštivanje zakona, pravila i propisa i svaku vrstu mobinga i uznemiravanja naših članova.

 

Kantonalni odbor je jednoglasno donio stav da se od resornog ministarstva zatraži očitovanje o navodima Alme Žilić, uposlenice i člana Školskog odbora JU Osnovna muzička škola Ilidža a koji se odnose na uznemiravanje, prijetnje i vrijeđanje putem telefona od strane ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo, dr. Emira Suljagića, nakon ćega će se sindikalnom povjereniku uputiti odgovor odnosno upoznati ih sa stavom Kantonalnog odbora.

 

Sjednica je završena u 19:10!

Zapisničar

Sanela Hadžiabdić

Predsjednik

Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de