SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XXVI sjednice KO

 

-IZVOD-

Z A P I S N I K

sa XXVI sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, koja je održana 01. februara (srijeda) 2012. godine u velikoj sali Doma Sindikata, Sarajevo, Obala Kulina bana 1, sa početkom u 19:45 sati. Sjednici prisustvuje 11 članova Kantonalnog odbora /odsutan Husein M. i opravdano odsutna Maida R./. Sjednici prisustvuje i predsjednik NO SP SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Salih Muharemović. Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći

D n e v n i     r e d

 

1. Usvajanje zapisnika sa XXV sjednice Kantonalnog odbora;

2. Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XXV sjednice Kantonalnog odbora;

3. Ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju Kantona Sarajevo;

4. Razmatranje i usvajanje Prijedloga Izvještaja o radu KO SSOOiO BiH KS za period 01.01.2011-31.12.2011. godine;

5. Razmatranje i usvajanje Prijedloga Programa rada KO SSOOiO BiH KS za 2012. godinu;

6. Informacija sa VI sjednice Nadzornog odbora Povjereništva SSOOiO BiH KS;

7. Razmatranje i usvajanje Prijedloga Finansijskog plana prihoda i rashoda SSOOiO BiH KS za 2012. godinu;

8. Odluka o održavanju V redovne godišnje Skupštine povjereništva SSOOiO BiH KS;

9. Tekuća pitanja.

 R E A L I Z A C I J A

Ad1. Predloženi Zapisnik sa XXV sjednice KO jednoglasno je usvojen.

Ad2. Predsjednik konstatuje da su sve odluke, zaključci i stavovi sa XXV sjednice KO realizovani. Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XXV sjednice KO jednoglasno je usvojena.

 

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: Smatramo da svi Kantonalni odbori, Skupštine povjereništava, Sekretarijat Glavnog odbora i odbora SSOOiO BiH trebaju aktivnije raditi na zauzimanju zajedničke i nezavisne sindikalne strategije na nivou grane štiteći radno-pravni i ekonomsko-socijalni status svih članova SSOOiO BiH.

U skladu sa Statutom i odlukama organa SSOOiO BiH, od organa iz tačke 1. ovog Zaključka tražimo puni angažman na ujedinjenju svih radnika u djelatnosti predškolskog i osnovnog odgoja i obrazovanja u BiH u ostvarivanju općeg i pojedinačnih interesa u zajedničkim solidarnim akcijama.

Ad4. Prijedlog Izvještaja o radu KO SSOOiO BiH KS za period 01.01.2011-31.12.2011. godine jednoglasno je usvojen  i jednoglasno je usvojen zaključak Usvaja se Prijedlog Izvještaja o radu Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo za period 01.01.2011-31.12.2011. godina. Prijedlog Izvještaja upućuje se članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO BiH Kanton Sarajevo kojima se predlaže njegovo usvajanje na narednoj sjednici Skupštine.

Ad5. Nacrt Programa rada KO SSOOiO BiH KS za 2012. godinu jednoglasno je usvojen i jednoglasno je usvojen zaključak Usvaja se Nacrt Programa rada KO SSOOiO BiH KS za 2012. godinu. Nacrt Programa rada iz tačke 1. ovog Zaključka upućuje se članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO BiH Kanton Sarajevo kojima se predlaže njegovo usvajanje na narednoj sjednici Skupštine.

Ad6. Prijedlog Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS za period 01.01.2011-31.12.2011. godine usvojen je sa 10 glasova ZA i 1 PROTIV i isti će biti upućen Kantonalnom povjereništvu na usvajanje.

Ad7. Prijedlog Nacrta Finansijskog plana prihoda i rashoda SSOOiO BiH KS za 2012. godinu  jednoglasno je usvojen i jednoglasno je usvojen zaključak Usvaja se Prijedlog Finansijskog plana prihoda i rashoda Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo za 2012. godinu. Prijedlog Finansijskog plana iz tačke 1. ovog Zaključka upućuje se članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO BiH Kanton Sarajevo kojima se predlaže njegovo usvajanje na narednoj sjednici Skupštine.

Ad8. Jednoglasno je usvojena odluka: V redovna godišnja sjednica Skupštine povjereništva SSOOiO BiH Kanton Sarajevo održat će se u srijedu, 22. februara 2012. godine u 18:00 sati u Domu Sindikata u Sarajevu. U slučaju objektivnih prepreka za održavanje sjednice u predviđenom terminu, ovlašćuje se predsjednik Kantonalnog odbora da promijeni mjesto, datum i satnicu održavanja sjednice i izvrši ostale aktivnosti na realizaciji iste.

Ad9. Jednoglasno su usvojene odluke kojima se odobravaju finansijske pomoći za liječenje članova SSOOiO BiH Kanton Sarajevo u ukupnom iznosu od 1000,00 KM.

Sjednica završena u 20:20! 

 

         Zapisničar                                                                                                      PREDSJEDNIK

   Sanela Hadžiabdić                                                                                                    Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de