SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XXVIII sjednice

 

Sarajevo, 27.06.2012                                                                               -IZVOD-
Broj: 1033/12

Z A P I S N I K

sa XXVIII sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, koja je održana 27. juna (srijeda) 2012. godine u sali za sastanke, hotel Hollywood- Ilidža, ul. dr. Pintola br. 23, sa početkom u 17:15 sati. Sjednici prisustvuje 13 članova Kantonalnog odbora /opravdano odsutna Sanela Jahić Salispahić/. Sjednici prisustvuje i predsjednik NO SP SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Salih Muharemović i član NO SP SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Nihad Salkić. Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.  Sjednica je tonski snimljena a tonski zapis pohranjen u arhivu.

 

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći

D n e v n i     r e d

1. Usvajanje zapisnika sa XXVII sjednice Kantonalnog odbora,

2. Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XXVII sjednice Kantonalnog odbora,

3. Ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju Kantona Sarajevo,

4. Informacija o provedenom protestu upozorenja 26.05.2012. godine,

5. Informacija o realizaciji projekta „Razvijanje kompetencija nastavnika u javnim ustanovama osnovnim školama na području Kantona Sarajevo“,

6. Informacija o aktivnostima povodom obilježavanja 5. oktobra – Dana nastavnika Kantona Sarajevo,

7. Informacija o radu komisija Kantonalnog odbora,

8. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Predloženi Zapisnik sa XXVII sjednice KO jednoglasno je usvojen.

Ad2. Predsjednik konstatuje da su sve odluke, zaključci i stavovi sa XXVII sjednice KO realizovani. Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XXVII sjednice KOjednoglasno je usvojena.

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: KO SSOOiO BiH Kanton Sarajevo zadužuje člana Komisije pri Ministarstvu da učini maximum napora da se svi zaposlenici zbrinu i da im se omogući da u školskoj 2012/2013. školskoj godini njihov radno-pravni status bude usklađen sa Zakonom i Ugovorom o radu.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Članovi pregovaračkog tima i članovi Komisije koju je formirala Vlada za izradu koeficijenata za zaposlene u predškolskom i osnovnom odgoju i obrazovanju KS se zadužuju da se u svom radu maximalno potrude da unaprijede ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika pri čemu ne smije doći do umanjenja stečenih prava.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Zadužuje se član KO Ibrahim Muharemović da pripremi dopis koji će sadržavati obaveze sindikalnih povjerenika po osnovu zaštite radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenika u predškolskom i osnovnom odgoju i obrazovanju KS.

Ad4. Jednoglasno je usvojen zaključak: usvaja se informacija o provedenom protestu upozorenja održanom 26.05.2012. godine a koji Kantonalni odbor ocjenjuje uspješnim.

Ad5. Jednoglasno je usvojen zaključak: usvaja se informacija o realizaciji projekta ˝Razvijanje kompetencija nastavnika u javnim ustanovama osnovnim školama Kantona Sarajevo˝, a koji Kantonalni odbor ocjenjuje uspješnim. Daje se puna podrška timu za realizaciju projekta i preporučuje se istom da nastavi sa aktivnostima.

Ad6. Jednoglasno je usvojen zaključak: usvaja se informacija o pripremama za obilježavanje 5. oktobra. Daje se puna podrška timu za pripemu i preporučuje se istom da nastavi sa aktivnostima.

Ad7. Jednoglasno je usvojen zaključak: usvaja se informacija o radu članova Komisija Kantonalnog odbora. Zadužuju se članovi Komisija da aktivnije rade u narednom periodu na aktivnostima predviđenim odlukama kojima su imenovani.

Ad8. Jednoglasno su verificirane odluke kojima se odobravaju novčane pomoći za liječenje i smrt za 4 člana SSOOiO BiH Kanton Sarajevo u ukupnom iznosu od 800,00 KM.

Jednoglasno su usvojene odluke kojima se odobravaju novčane pomoći za 4 člana SSOOiO BiH Kanton Sarajevo u ukupnom iznosu od 750,00 KM.

Jednoglasno je verificirana odluka: seminaru u organizaciji Udruženja učitelja Kantona Sarajevo, u periodu 22.06.2012-24.06.2012. godine, u Zaostrogu prisustvovali su Saudin Sivro, Fahrudin Bičo, Envera Šukman i Irfana Kožljak.

Sa 12 glasova ZA i 2 PROTIV usvojen je zaključak: inicijativa za provjeru statutarnosti i pravilnosti dosadašnje prakse da su pojedini direktori osnovnih škola za vrijeme trajanja mandata istovremeno i članovi našeg Sindikata se upućuje Statutarnoj komisiji kako bi ista dala svoj stav

Sa 13 glasova ZA i 1 PROTIV usvojen je zaključak: u potpunosti podržavamo inicijativu koju nam je uputila SP JU OŠ ˝Šesta osnovna škola˝ Ilidža da se 5. razredi pomenute škole u školskoj 2012/2013. godini podijele u tri odjeljenja.

Sjednica je završena u 19:20! 

      Zapisničar                                                                                            PREDSJEDNIK

Sanela Hadžiabdić                                                                                       Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de