SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod sa II vanredne sjednice KO

 

Izvod Zapisnika II vanredna sjednica KO

sa II vanredne sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, koja je održana 10. septembra (ponedjeljak) 2012. godine u sali za sastanke SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Alipašina 9/III, sa početkom u 18:00 sati. Sjednici prisustvuje 12 članova Kantonalnog odbora /opravdano odsutni Sanela Halać i Jusuf Avdić/. Sjednici prisustvuje i predsjednik NO SP SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Salih Muharemović te predsjednik SSVOONK-a KS, Faruk Bešlić. Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.  Sjednica je tonski snimljena a tonski zapis pohranjen u arhivu.

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći

D n e v n i     r e d

           1.            Izvještaj sa drugog radno-konsultativnog sastanka u Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo

R E A L I Z A C I J A

Ad1.N akon duge i konstruktivne rasprave jednoglasno je usvojen zaključak: Zbog nedostatka konstruktivnog socijalnog dijaloga kojim bi se napokon počeli zajednički rješavati nagomilani problemi u predškolskom i osnovnom obrazovanju na području Kantona Sarajevo, a ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, prof. dr. Fahrudin Oručević, počeo raditi svoj posao, te zbog vrijeđanja, nepoštivanja i iznošenja teških optužbi na račun Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo na drugom radno-konsultativnom sastanku održanom u ponedjeljak, 10.09.2012. godine od strane ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, prof. dr. Fahrudina Oručevića, Kantonalni odbor SSOOiO BiH Kanton Sarajevo oštro osuđuje navedeni verbalni napad i traži da se ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, prof. dr. Fahrudin Oručević, u roku od tri dana svim članovima SSOOiO BiH Kantona Sarajevo i svim prosvjetnim radnicima u Kantonu Sarajevo javno izvini zbog takvog odnosa i javno obeća da se takvi i slični postupci neće ponoviti kako bi se nastavio socijalni dijalog između SSOOiO BiH Kantona Sarajevo i Ministarstva za obrazovanje, nauke i mlade Kantona Sarajevo. Ukoliko ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, prof. dr. Fahrudin Oručević, to ne učini u traženom roku, SSOOiO BiH Kantona Sarajevo će, u skladu sa zakonom, poduzeti sve sindikalne aktivnosti uključujući i zahtjev za smjenu ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, prof. dr. Fahrudin Oručević.

Sjednica završena u 19:10! 

 

      Zapisničar                                                                                                                                                                       

 Sanela Hadžiabdić    

 

PREDSJEDNIK                                                                                                    

Saudin Sivro                                                              

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de