SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XXII sjednice

 

I Z V O D   Z A P I S N I K A

sa XXII sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, koja je održana 22. juna (srijeda) 2011. godine u sali za sastanke SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Alipašina 9/III, sa početkom u 15:00 sati. Sjednici prisustvuje 12 članova Kantonalnog odbora /odsutne Alma B., Maida R., Fahreta S./.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Halać.

 

Sjednica je tonski snimljena a tonski zapis je pohranjen u arhivu.

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći

 

D n e v n i    r e d

1.      Usvajanje zapisnika sa XXI sjednice Kantonalnog odbora;

2.      Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XXI sjednice Kantonalnog odbora;

3.      Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju Kantona Sarajevo;

4.      Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo;

5.      Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Zapisnik sa XXI sjednice KO jednoglasno je usvojen sa jednom izmjenom u Ad4., stav treći, umjesto Dan učitelja treba stajati Dan nastavnika.

 

Ad2.  Predsjednik konstatuje da su sve odluke, zaključci i stavovi sa XXI sjednice KO realizovani.

 

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: SSOOiO BiH Kantonalni odbor Sarajevo podržava donošenje Zakona o plaćama organa uprave u Kantonu Sarajevo zbog uvođenja reda u ovoj oblasti i smatra da Skupština Kantona Sarajevo u roku od tri (3) mjeseca isti treba usvojiti kako bi se blagovremeno i kvalitetno pripremio Budžet Kantona Sarajevo za 2012. godinu.

 

Jednoglasno je usvojen zaključak: SSOOiO BiH Kantonalni odbor Sarajevo upućuje inicijativu Vladi Kantona Sarajevo za otpočinjanje pregovora o ekonomsko-socijalnom položaju  zaposlenika u predškolskom i osnovnom odgoju i obrazovanju Kantona Sarajevo. SSOOiO BiH Kantonalni odbor Sarajevo u svom osnovnom zahtjevu koji upućuje Vladi Kantona Sarajevo traži povećanje plata u iznosu od 20%.

Ad4.  Jednoglasno je usvojen zaključak: SSOOiO BiH Kantonalni odbor Sarajevo podržava vladavinu zakona, ukidanje diskriminacije, depolitizaciju odgoja i obrazovanja i promjenu zakona i podzakonskih propisa uz mišljenje, konsultacije i saglasnost Sindikata. SSOOiO BiH Kantonalni odbor Sarajevo smatra da je mnogo bolje rješenje od donošenja Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju bilo uraditi novi Zakon o osnovnom odgoju i obrazovanju. SSOOiO BiH Kantonalni odbor Sarajevo će podržati promjene samo ukoliko se uvaže argumentovani prijedlozi struke. Bez uvažavanja naših stavova i mišljenja, te konsultacija sa nama, nema kvalitetnog i potpuno provodivog zakona. SSOOiO BiH Kantonalni odbor Sarajevo će nadležnim institucijama u okviru javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju uputiti svoje primjedbe, prijedloge i sugestije sa obrazloženjima koje su usvojene na XXII sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kantonalni odbor Sarajevo.

 

Ad5.  Jednoglasno su usvojene odluke o isplati novčanih pomoći za liječenje za četiri člana SSOOiO BiH Kanton Saraejvo u ukupnom iznosu od 1000,00 KM.

Jednoglasno je usvojena odluka: Tonske zapise sa sjednica organa SSOOiO BiH Kanton Sarajevo ne može dobiti niko od članova SSOOiO BiH niti članova organa SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, a isti se ne iznose iz kancelarije SSOOiO BiH Kanton Sarajevo. Ukoliko neko bude tražio da presluša tonske zapise ili da mu se isti ustupe, obavezan je u pisanom obliku obratiti se Kantonalnom odboru koji će se o navedenom zahtjevu očitovati.

 

Jednoglasno je usvojena odluka: Usvaja se plan aktivnosti za obilježavanje 5. oktobra – Dana nastavnika Kantona Sarajevo koje je predložila Komisija za pripremu i realizaciju obilježavanja Dana nastavnika Kantona Sarajevo a koji predviđa provođenje konkursa za najbolje literarne i likovne radove o temi: „Moj nastavnik/nastavnica“, turnir u odbojci za žene, turnir u košarci za muškarce, turnir u šahu za žene i muškarce, oglašavanje u printanim i elektronskim medijima, organizaciju okruglog stola i sl. a sve sa ciljem promocije značaja obilježavanja 5. oktobra – Svjetskog dana nastavnika. Za realizaciju ovih aktivnosti odobravaju se novčana sredstva u iznosu do 6.000,00 KM, a za realizaciju se ovlašćuje predsjednik Kantonalnog odbora.

Sjednica je završena u 17:30!

Zapisničar                                    Predsjednik                                                                                                    

Sanela Halać                                Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de