SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XV sjednice KO

 

sa XV sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, koja je održana u petak, 19.11.2010. godine u Sarajevu sa početkom u 18.00 sati.  

 

Sjednici prisustvuje 14 članova Kantonalnog odbora /opravdano odsutna Alma B./. Sjednici prisustvuje predsjednik GO SSOOiO BiH, Selvedin Šatorović i predsjednik NO SP SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Salih Muharemović. Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.

 

 

Sjednica je tonski snimljena a tonski zapis je pohranjen u arhivu.

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći

 

D n e v n i   r e d

 

1.Usvajanje zapisnika sa XIV sjednice Kantonalnog odbora

 

2.Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XIV sjednice Kantonalnog odbora

 

3.Rad Glavnog odbora SSOOiO BiH

 

4.Ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju Kantona Sarajevo

 

5.Formiranje Komisije za pripremu i izradu jedinstvenih kriterija finansiranja za sve nivoe obrazovanja u Kantonu Sarajevo

 

6.Formiranje Komisije za pripremu i izradu Izmjena i dopuna Pedagoških standarda i normativa za osnovnu školu

 

7.Formiranje Komisije za pripremu i izradu Programa nadopune nedostatka norme časova u osnovnim školama Kantona Sarajevo

 

8.Formiranje Komisije za pripremu i izradu Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju u Kantonu Sarajevo

 

9.Verifikacija plana rada i budžeta seminara za povjerenike "Da li znamo dovoljno o radnom zakonodavstvu?"

 

10.Tekuća pitanja.

 

R E A L I Z A C I J A

 
 

Ad1.  Zapisnik sa XIV sjednice KO jednoglasno je usvojen.

 
 

Ad2. Sve odluke, zaključci i stavovi sa XIV sjednice KO su realizovani izuzev zaključka iz Ad5. a koji se odnosi na doradu koeficijenata za plaće uposlenika u predškolskom odgoju i obrazovanju na području Kantona Sarajevo. Isti je prolongiran zbog nemogućnosti prisustva Svjetlane Hadžidamjanović sjednici KO.

 

Ad3.  KO jednoglasno usvaja sljedeće zaključke:

 

1.       Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine Kantonalni odbor Sarajevo podržava rad Glavnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine i njegovog predsjednika Selvedina Šatorovića u proteklom periodu i izražava bezrezervnu podršku radu Selvedina Šatorovića, predsjednika Glavnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine koja se temelji na Programskim ciljevima i zadacima Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine usvojenim na IV kongresu Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine.  

 

2.       Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine Kantonalni odbor Sarajevo upućuje inicijativu Sekretarijatu Glavnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine da se počnu dogovori o vraćanju Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja Tuzlanskog kantona u članstvo Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine i izražava spremnost da se aktivno uključi u sve aktivnosti na realizaciji ove incijative.   

 

Ad4.  KO jednoglasno usvaja zaključak:

 

1.       Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine Kantonalni odbor Sarajevo je odlučan zaštiti prava i interese učenika, svih svojih članova i obrazovanja u cjelini, po cijenu da budemo primorani koristiti sve metode sindikalne borbe, pa čak i one najradikalnije. Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine Kantonalni odbor Sarajevo se protivi prenosu nadležnosti u osnovnom obrazovanju na općine i smatra da bi to ugrozilo prava učenika na kvalitetno obrazovanje i ugrozilo radno-pravni i ekonomsko-socijalni status članova Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine. Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine Kantonalni odbor Sarajevo smatra da organi Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine trebaju blagovoremeno pripremati kvalitetnu strategiju i stavove našeg sindikata o svim bitnim pitanjima kao što je odluka Ustavnog suda BiH o prenosu nadležnosti prenosu nadležnosti u osnovnom obrazovanju na općine.

 

Ad5. Jednoglasno je donesena odluka kojom se imenuje Komisija za pripremu i izradu jedinstvenih kriterija finansiranja za sve nivoe obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koju čine tri člana: Saudin Sivro- predsjednik, Enver Omeragić- član i Husein Mehmedović- član.

 

Ad6. Jednoglasno je donesena odluka kojom se imenuje Komisija za pripremu i izradu Izmjena i dopuna Pedagoških standarda i normativa za osnovnu školu, koju čine tri člana: Saudin Sivro- predsjednik, Vildana Ramić-Rosić- član, Sanela Halać- član.

 

Ad7. Jednoglasno je donesena odluka kojom se imenuje Komisija za pripremu i izradu Programa nadopune nedostatka norme časova u osnovnim školama Kantona Sarajevo, koju čine tri člana: Saudin Sivro- predsjednik, Jusuf Avdić- član i Aljo Dervišević- član.

 

Ad8. Jednoglasno je donesena odluka kojom se imenuje Komisija za pripremu i izradu Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju u Kantonu Sarajevo, koju čine tri člana: Saudin Sivro- predsjednik, Fahreta Sijerčić- član i Medžid Hasković- član.

 

Ad9. Jednoglasno su verifikovani plan rada i budžet seminara za povjerenike "Da li znamo dovoljno o radnom zakonodavstvu?" Husein M.- iznosi stav kojim se protivi što je Faruk B. Jedan od predavača.

 

Ad10. Predsjednik izvještava prisutne da kao plod angažovanja po pitanju tehnološkog viška na adresu SSOOiO BiH KO KS i na ime predsjednika KO stižu zahvalnice kojima članovi a i oni koji to nisu iznose zahvalu za svesrdnu pomoć prilikom rješavanja radno-pravnog statusa. Također, članovi KO upoznati su sa pozivom za debatu koju je na adresu KO uputio Centar za kulturu dijaloga.

 
 

Sjednica završena u 21:15!

 

Zapisničar                                                                                               Predsjednik

Sanela Hadžiabdić                                                                                 Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de