SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa XVI sjednice KO

 

XVI sjednica Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo održana je u subotu, 25.12.2010. godine u Sarajevu sa početkom u 12.00 sati.  

Sjednici prisustvuje 13 članova Kantonalnog odbora /odsutne Maida R. i Vildana R.R./. Sjednici prisustvuje i predsjednik NO SP SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, Salih Muharemović. Predsjedavajući je pozdravio prisutne i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.

Sjednica je tonski snimljena a tonski zapis je pohranjen u arhivu.

Jednoglasno je usvojen sljedeći

 

Dnevni red

 
 

1. Usvajanje Zapisnika sa XV sjednice Kantonalnog odbora

 

2. Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa XV sjednice Kantonalnog odbora

 

3. Ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju Kantona Sarajevo

 

4. Informacija sa VII sjednice Sekretarijata GO SSOOiO BiH

 

5. Izvještaj o seminaru za povjerenike "Da li znamo dovoljno o radnom zakonodavstvu?"

 

6. Akcija prikupljanja pomoći za otklanjanje posljedice katastrofalnih poplava na području BPK-a i Kantona Sarajevo

 

7. Izvještaj o radu komisija i prijedlog formiranja komisija Kantonalnog odbora

 

8. Prijedlog Odluke o sazivanju 3. redovne sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO BiH KS

9. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1.  Sa jednom korekcijom u Ad9. Zapisnik sa XV sjednice KO jednoglasno je usvojen.

Ad2. Sve odluke, zaključci i stavovi sa XV sjednice KO su realizovani.

Ad3. Predsjednik izvještava da su Izmjene i dopune KU za osnovno obrazovanje u KS objavljene u Službenim novinama KS br. 30 te da je 20.12.2010. godine upućen zahtjev za prebacivanje JU ˝Djeca Sarajeva˝ na trezorsko poslovanje. Dopis je naslovljen na v.d. premijera, ministra finansija i ministra za obrazovanje,  nakon formiranja vlade stupit će se u pregovore.

 

Ad4. Jednoglasno je usvojen zaključak: SSOOiO BiH KO Sarajevo upućuje inicijativu za dopunu Statuta SSOOiO BiH sa ciljem da se statutarno definiše pitanje osnivanja Sekcije mladih SSOOiO BiH te da se odmah nakon toga pristupi formiranju Sekcije mladih SSOOiO BiH.

 

Ad5. Seminar za povjerenike održan u hotelu ˝Hollywood˝ na Ilidži, izvještaj sa seminara pripremljen, budžet nije premašen, u prijedlog plana prihoda i rashoda za iduću godinu treba uvrstiti određena sredstva za edukaciju jer je ovaj seminar bio vrlo koristan. Ministar je donio odluku kojom se odobrava preostalih 5000 KM za seminar. Ova odluka treba biti realizirana do 31.12.2010. godine.

 

Ad6. Sa 11 glasova ZA i 1 SUZDRŽAN usvojena je odluka: Odobrava se korištenje računa SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, broj: 3389002208646845 otvoren kod UniCredit Bank Sarajevo za sve uplate i isplate u okviru realizacije Akcije prikupljanja pomoći za otklanjanje posljedice katastrofalnih poplava na području Bosansko-podrinjskog i Kantona Sarajevo sa naznakom "Pomoć poplavljenim područjima BPK i KS".

 

Jednoglasno je usvojena odluka: Odobrava se isplata  novčane  pomoći u iznosu od 1000 KM za Akciju prikupljanja pomoći za otklanjanje posljedice katastrofalnih poplava na području Bosansko-podrinjskog i Kantona Sarajevo.

 

Ad7. Jednoglasno je usvojena odluka: Imenuje se Komisija za dodjelu finansijske pomoći i druga materijalna davanja članovima SSOOiO BiH Kantona Sarajevo u sastavu: Saudin S.- predsjednik, Alma B.- član i Aljo D.- član.

 

Jednoglasno je usvojena odluka: Imenuje se Komisija za pripremu i izradu Pravilnika o ocjenjivanju, napredovanju i sticanju stručnih zvanja uposlenika u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i domovima učenika Kantona Sarajevo koju čine tri člana: Saudin S.- predsjednik, Sabiha K.- član i Husein M.- član

 

Ad8. Jednoglasno je usvojena odluka: III sjednica Skupštine povjereništva Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Bosne i Hercegovine Kanton Sarajevo će se održati 28. januara 2011. godine.

 

Ad9. Jednoglasno su usvojene sljedeće odluke:

 

-  Za plaćanje usluga mjesečnog održavanja i ažuriranja internet stranice www.ssooioks.orgodobravaju se novčana sredstva do 30,00 KM bez uračunatih poreza. Za godišnji zakup web hosting paketa za internet stranicu www.ssooioks.org odobravaju se novčana sredstva do 200,00 KM sa uračunatim porezima

 

-  Odobravaju se novčana sredstva u iznosu do 100,00 KM sa PDV-om za kupovinu mobilnog uređaja za potrebe predsjednika Kantonalnog odobra.

 

-  Odobravaju se novčana sredstva u iznosu od 100,00 KM na ime izrade i ugradnje dvije table sa natpisom Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Kanton Sarajevo.

 

-  Članovima Kantonalnog/Nadzornog odbora odobravaju se novčane naknade u netto iznosu od 40,00 KM za prisustvo svakoj sjednici Kantonalnog i/ili Nadzornog odbora i naknada za troškove prijevoza u čiji obračun se ubrajaju: vozne karte javnog prijevoza ili obračun troškova goriva za sopstveno vozilo u visini od 20% cijene litra benzina super po prijeđenom kilometru kao i troškovi putarina, parkirališta i sl. (2,00 KM fiksno). Članovima KO se odobrava mjesečni neto iznos od 3,00 KM za svaku podružnicu u svrhu troškova koordinacije i komunikacije sa povjerenicima

 

-  Članovima Skupštine povjereništva, Kantonalnog i Nadzornog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo za prisustvo svakoj sjednici Skupštine povjereništva odobrava se isključivo novčana naknada za troškove prijevoza u iznosu od 10,00 KM

-  Kantonalni odbor Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Kanton Sarajevo donosi odluku o smanjenju iznosa za isplatu dnevnica sa dosadašnjih 48,00 KM na 40,00 KM.

-  Sa 11 glasova ZA i 2 PROTIV usvojena je odluka: Odobrava se plaćanje računa mobilne telefonije BH Telecom Sarajevo za broj 061/754-771 do iznosa od 200,00 KM uključujući PDV  

Jednoglasno su donesene odluke o isplati novčanih pomoći u ukupnom iznosu od 1700,00 KM

 

Molbe za novčanu pomoć Senadi B., Meadi R. i Fatimi M. su odbijene u skladu sa Pravilnikom o finansijskoj pomoći i drugim materijalnim davanjima članovima SSOOiO BiH /Senadi B. je dodijeljena n. pomoć u 2010. godini, a Meadi R. i Fatimi M. u skladu sa članom 19. pomenutog Pravilnika koji glasi: Teško oboljelim članovima porodičnog domaćinstva ili izdržavanim licima člana Sindikata, finansijska pomoć i drugo materijalno davanje obezbjeđuje se u novčanom iznosu jedanput u dvije godine /imenovane su pomoć ostvarile u prethodnoj godini/.

Sjednica završena u 15:15!

Zapisničar   

Sanela Hadžiabdić 

 

Predsjednik 

Saudin Sivro      

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de