SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik XVII sjednica SP

Broj: 13/17

Sarajevo, 05.01.2017.                                                                     -  IZVOD -

Z A P I S N I K   

Sa XVII sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koja je održana u četvrtak, 05.01.2017. godine u velikoj sali Doma sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, s početkom u 13:00 sati.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 46 prisutnih članova Skupštine te da postoji kvorum za odlučivanje. Jedan broj povjerenika je pravdao odsustvo sa sjednice iz zdravstvenih i porodičnih razloga. Sjednici prisustvuju članovi Kantonalnog odbora a predsjednik Nadzornog odbora iz zdravstvenih razloga nije prisutan.

Na sjednicu su pozvani i Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO F BiH te Franjo Rener, predsjednik SSS BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo no iz opravdanih razloga nisu mogli prisustvovati istoj. Sjednici u svojstvu predavača prisustvuje Adis Kečo, pravnik SSS BiH.

Predloženi dnevni red je usvojen jednoglasno:

1. Usvajanje zapisnika sa XVI sjednice,

2. Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo s posebnim akcentom na Pravilnik o radu;

3. Interni akti Sindikata,

4. Tekuća pitanja. 

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. PrijedlogZapisnika sa XVI sjednice Skupštine povjereništva usvojen je jednoglasno. 

Ad2.Nakon uvodne riječi predsjednik Kantonalnog odbora daje riječ g-dinu Adisu Keči, dipl. pravniku. Imenovani je održao jednosatno stručno predavanje na temu radno-pravnih odnosa s posebnim akcentom na Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Pravilnik o radu. To je vrlo konstruktivno i vrijedno predavanje nakon čega je imenovani odgovarao na pitanja članova Skupštine te dao stručne smjernice za usklađivanje Pravilnika o radu s Kolektivnim ugovorom. 

Jednoglasno je usvojen zaključak: Zadužuju se sindikalni povjerenici da do kraja mjeseca januara 2017. godine s direktorima ustanove/škola obave pregovore o sadržaju Pravilnika o radu i da pokušaju ugovoriti veća prava od definisanih u Kolektivnom ugovoru za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, te da u isti ugrade što više odredbi iz pomenutog Kolektivnog ugovora. Zaključak dostaviti sindikalnim povjerenicima. 

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: Prihvata se informacija navedena u kratkom vodiču za rad povjerenika u sindikalnoj podružnici.

Ad4.  Predsjednik informiše prisutne o broju članova Fonda solidarnosti. Najavljuje sljedeću sjednicu Skupštine povjereništva, izvještajnu sjednicu, za 19.01.2017. godine.

Jednoglasno je usvojena odluka kojom se verificira odluka broj 1399/16 od 26.12.2016. godine kojom se prihvata tekst Sporazuma o osnovici za obračun plaća u 2017. godini za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Sjednica Skupštine povjereništva je završena u 16:20.

 

  ZAPISNIČAR                                                                                                       PREDSJEDNIK 

Sanela Hadžiabdić                                                                                                      Saudin Sivro

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de