SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik XVIII sjednica SP

Broj: 89/17

Sarajevo, 19.01.2017.                                                                              - izvod -

Z A P I S N I K 

Sa XVIII izvještajne sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, a koja je održana u četvrtak, 19.01.2017. godine u velikoj sali Doma sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, sa početkom u 13:00 sati.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 46 prisutnih članova Skupštine te da postoji kvorum za odlučivanje. Sjednici prisustvuju Salih Muharemović, predsjednik NO SSOOiO F BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Predloženi dnevni red je usvojen jednoglasno:

1. Usvajanje zapisnika sa XVII sjednice Skupštine povjereništva,

2. Razmatranje i usvajanje prijedloga Izvještaja o radu Nadzornog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2016. godina,

3. Razmatranje i usvajanje prijedloga Izvještaja o radu Kantonalnog odbora za 2016. godinu,

4. Razmatranje i usvajanje prijedloga Programa rada Kantonalnog odbora za 2017. godinu,

5. Razmatranje i usvajanje prijedloga Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo u periodu 01.01.31.12.2016.,

6. Razmatranje i usvajanje prijedloga Finansijskog plana prihoda i rashoda Kantonalnog odbora za 2017. godinu,

7. Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo,

8. Tekuća pitanja. 

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. Zapisnik sa XVII sjednice Skupštine povjereništva usvojen je bez diskusije jednoglasno. 

Ad2.Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Izvještaja o radu Nadzornog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2016.godina. 

Ad3.Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Izvještaja o radu Kantonalnog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2016. godina. 

Ad4. Jednoglasno je usvojen zaključakUsvaja se prijedlog Programa rada Kantonalnog odbora za 2017. godinu. 

Ad5.Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2016. godina. 

Ad6. Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Finansijskog plana prihoda i rashoda Kantonalnog odbora za 2017. godinu. 

Ad7. Jednoglasno je usvojen zaključak: Podržavamo Sporazum o osnovici za obračun plaća u 2017. godini za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koji je predsjednik Kantonalnog odbora sa premijerom Kantona Sarajevo potpisao 27.12.2016. godine. Od Vlade Kantona Sarajevo tražimo da na kraju svakog kvartala u 2017. godini razmotri i sa Sindikatom sporazumno utvrdi veću osnovicu od one koja je utvrđena u Sporazumu od 27.12.2016. godine kako bi se plaće radnika u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo povećale za dodatnih 7,5%. Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a njegovim stupanjem na snagu prestaje da važi Zaključak Kantonalnog odbora broj: 1152/16 od 17.10.2016. godine. Zaključak se ima dostaviti dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora, sindikalnim povjerenicima, Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Vladi Kantona Sarajevo.

Jednoglasno je usvojen zaključak: U skladu s učestalim dopisima članova sindikata, vezano za promjenu radne pozicije u školi u kojoj već rade  i prelaska s jedne na upražnjenu poziciju u školi Skupština povjereništva zadužuje sve povjerenike da u skladu sa zahtjevom člana sindikata za promjenu radne pozicije urade sljedeće:

- Prihvate zahtjeve članova podružnice za promjenu radne pozicije,

- Provjere utemeljenost zahtjeva (Izvrše potrebne konsultacije),

- Pozovu upravu/menadžment škole da izađe u susret zahtjevu člana sindikata,

- Ne potpisuju i ovjeravaju Listu kadrovskih potreba ako je ignorisan zahtjev člana sindikata.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti dostaviti: dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora, sindikalnim povjerenicima i ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. 

Ad8. Članovi Skupštine povjereništva su upoznati s dopisom predsjedavajuće Skupštine Kantona Sarajevo oupućenom zastupničkom pitanju predsjedniku Sindikata i premijeru Vlade KS. 

Sjednica Skupštine je završena u 13:40. 

ZAPISNIČAR                                                                                                   PREDSJEDNIK

Sanela Hadžiabdić                                                                                              Saudin Sivro

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de