SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik XVI sjednica SP

 

 

Broj: 1296/16

Sarajevo, 23.11.2016.

- IZVOD -

Z A P I S N I K 

S XVI sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koja je održana u srijedu, 23.11.2016. godine u velikoj sali Doma sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, s početkom u 19:30 sati.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 58 prisutnih članova Skupštine te da postoji kvorum za odlučivanje. Jedan broj povjerenika je pravdao odsustvo sa sjednice iz zdravstvenih i porodičnih razloga ali su saglasni s donošenjem odluke. Sjednici prisustvuju članovi Kantonalnog odbora i predsjednik NO SSOOiO F BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

 

Na sjednicu je pozvan i Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO F BiH, no iz opravdanih razloga nije mogao da se odazove pozivu jer je za sutra tj. 24.11.2016. godine zakazano potpisivanje Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja u Zeničko-dobojskom kantonu.

Predloženi dnevni red je usvojen jednoglasno:

1. Usvajanje zapisnika s XV sjednice Skupštine povjereništva,

2. Razmatranje i donošenje odluke o prihvatanju teksta Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i imenovanju ovlaštene osobe za potpisivanje Kolektivnog ugovora u ime Sindikata,

3. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. Predložene su izmjene u prijedlogu Zapisnika s XV sjednice Skupštine povjereništva u sljedećem: - tačka Ad2. umjesto ˝jednoglasno je usvojen zaključak br. 1˝ treba da stoji ˝većinom glasova za i jedan protiv /E.Ć./ usvojen je zaključak br. 1˝;

- tačka Ad3. umjesto ˝nije bilo diskusije˝ treba da stoji ˝iz tehničkih razloga nije zabilježena diskusija koja je vođena pod ovom tačkom dnevnog reda˝.

S predloženim izmjenama, Zapisnik s XV sjednice Skupštine povjereništva usvojen je jednoglasno.

Ad2.Glasanje je izvršeno aklamacijom te je većinom glasova ZA /55/, dva PROTIV i jedan SUZDRŽAN usvojena odluka: Prihvata se tekst Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo. Ovlašćuje se predsjednik Kantonalnog odbora, Saudin Sivro, da potpiše Kolektivni ugovor. Odluku dostaviit premijeru Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Predsjednik Sivro je konstatovao da je donijeta saglasnost za potpisivanje Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

Ad3. Skupština povjereništva se ne izjašnjava po pitanju Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju i Pedagoškim standardima, izuzev ako bude nešto loše i protivno našim zaključcima, bila bi sazvana sjednica da se referiše po istim.

Sjednica Skupštine povjereništva je završena u 21:40.

  ZAPISNIČAR                                                                                                       PREDSJEDNIK

Sanela Hadžiabdić                                                                                                      Saudin Sivro

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de