SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik XI sjednica SP

Broj: 118/16

Sarajevo, 22.01.2016.

Z A P I S N I K 

Sa XI sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo, a koja je održana u petak, 22.01.2016. godine u velikoj sali Doma sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, sa početkom u 9:00 sati.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 51 prisutnih članova Skupštine te da postoji kvorum za odlučivanje. Sjednici prisustvuju Salih Muharemović, predsjednik NO SSOOiO F BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO FBiH.

Predloženi dnevni red je usvojen jednoglasno:

1. Usvajanje zapisnika sa X sjednice;

2. Razmatranje i usvajanje Poslovnika o radu;

3. Razmatranje i usvajanje prijedloga Izvještaja o radu Nadzornog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2015.;

4. Razmatranje i usvajanje prijedloga Izvještaja o radu Kantonalnog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2015.;

5. Razmatranje i usvajanje prijedloga Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2015.;

6. Razmatranje i usvajanje prijedloga Programa rada Kantonalnog odbora za 2016.;

7. Razmatranje i usvajanje prijedloga Finansijskog plana prihoda i rashoda Kantonalnog odbora za 2016.;

8. Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo;

9. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Zapisnik sa X sjednice Skupštine povjereništva usvojen je bez diskusije jednoglasno. 

Ad2.Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Poslovnika o radu Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona. 

Ad3.Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Izvještaja o radu Nadzornog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2015. 

Ad4.Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Izvještaja o radu Kantonalnog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2015. 

Ad5. Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora u periodu 01.01.– 31.12.2015. 

Ad6. Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Programa rada Kantonalnog odbora za 2016. godinu. 

Ad7.Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se prijedlog Finansijskog plana prihoda i rashoda Kantonalnog odbora za 2016. godinu. 

Ad8. Jednoglasno je usvojen zaključak: Predloženi i usaglašeni tekst Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju na 50 strana sa 115 članova usvaja se kao platforma za pregovore sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti će biti dostavljen Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Daje se puna podrška pregovaračkom timu Kantonalnog odbora za zaključivanje Kolektivnog ugovora za djelatnost predškolskog odgoja i osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo te se od Vlade Kantona Sarajevo traži da sa Samostalnim sindikatom osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH - Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo najkasnije do 18.02.2016. godine zaključi Kolektivni ugovor za djelatnost predškolskog odgoja i osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo pri čemu prava radnika ne smiju biti umanjena u smislu očuvanja bruto iznosa koji se iz Budžeta Kantona Sarajevo izdvaja za bruto plaće i naknade radnika. Ujedno se izražava zadovoljstvo zbog pozitivnih izjava kantonalnog premijera, g-dina Elmedina Konakovića o nastojanju Vlade Kantona Sarajevo da se plaće prosvjetnih radnika povećaju te da neće biti umanjenih izdvajanja za prosvjetne radnike. Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti će biti dostavljen Vladi Kantona Sarajevo.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Prihvata se ostavka Maide Redžić na mjestu člana Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo za mandatni period 2013-2017. godina. Zadužuje se Kantonalni odbor da za jednu od narednih sjednica Skupštine povjereništva pripremi prijedlog za imenovanje novog člana Kantonalnog odbora umjesto Maide Redžić. Zaključak stupa na snagu danom donošenja. 

Ad9.Jednoglasno je usvojena odluka: Stavlja se van snage Pravilnik o finansijskoj pomoći i drugim materijalnim davanjima članovima SSOOiO F BiH Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo, akt broj 159/11 od 28.01.2011. godine. Skupština Povjereništva Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo daje punu podršku osnivanju Fonda solidarnosti. 

Sjednica Skupštine je završena u 12:00. 

ZAPISNIČAR                                                                                         PREDSJEDNIK

Sanela Hadžiabdić                                                                                 Saudin Sivro

   

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de