SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik X sjednica SP

 -I Z V O D-

Z A P I S N I K

Broj: 571/15

Sarajevo, 11.06.2015.

Sa X sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo, a koja je održana u četvrtak, 11.06.2015. godine u velikoj sali Doma sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, sa početkom u 17:00 sati.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 47 prisutnih članova Skupštine te da postoji kvorum za odlučivanje. Sjednici prisustvuju Salih Muharemović, predsjednik NO SSOOiO F BiH Kantonalni odbor Kantona Sarajevo. Sjednici također prisustvuju: Selvedin Šatorović, predsjednik SSOOiO F BiH, prof.dr. Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, gđa Nihada Čolić, predsjednica Udruženja učitelja Kantona Sarajevo, Muamer Tinjak, predsjednik Udruženja direktora/ravnatelja osnovnih škola Kantona Sarajevo i Hamid Guska, direktor JU ˝Četvrta osnovna škola˝ Ilidža-Hrasnica.

Predloženi dnevni red je usvojen jednoglasno:

1. Usvajanje zapisnika sa IX sjednice Skupštine povjereništva,

2. Racionalizacija u osnovnim školama sa posebnim osvrtom na zaštitu radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa članova Sindikata,

3. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Zapisnik sa IX sjednice Skupštine povjereništva usvojen je jednoglasno.

Ad2. Jednoglasno je usvojen sljedeći zaključak: Skupština povjereništva daje punu podršku Kantonalnom odboru i pregovaračkom timu Sindikata po pitanju racionalizacije u predškolskom i osnovnom obrazovanju pri čemu članovi Sindikata ne smiju ostati bez posla, a navedenim mjerama se ne smije ugroziti kvalitet odgojno-obrazovnog procesa.

Skupština povjereništva od Vlade Kantona Sarajevo traži da se sredstva od suficita u osnovnom obrazovanju, koji bude ostvaren racionalizacijom koriste isključivo za predškolsko i osnovno obrazovanje i to za poboljšanje uslova rada, vansudske nagodbe i obeštećenje članova Sindikata.

Skupština povjereništva podržava aktivnosti nadležnih organa i institucija usmjerenih prema razotkrivanju i sankcionisanju onih koji su podložni mitu, korupciji i nepotizmu, a posebno onih koji su pravili tehnološke viškove u obrazovanju te poziva resornog ministra i premijera Kantona Sarajevo da se aktivnije uključe u cijeli proces.

Ad3. Nije bilo diskusije.

Sjednica Skupštine je završena u 19:30.

ZAPISNIČAR                                                         PREDSJEDNIK

Sanela Hadžiabdić                                                     Saudin Sivro

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de