SSOOIOKS

Switch to desktop Register Login

Naslovna

Informacija o našim inicijativama!!!

POKRENULI SMO TRI STRATEŠKI VAŽNE INICIJATIVE ZA NAŠ SINDIKAT

Na VII sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kantona Sarajevo koja je održana u subotu, 30.1.2010. godine donesena je odluka da se upute tri inicijative:

1. Inicijativa za prebacivanje na trezorsko poslovanje JU "Djeca Sarajeva" Sarajevo,
2. Inicijativa za izradu Kolektivnog ugovora za djelatnost predškolskog odgoja u Kantonu Sarajevo, 
3. Inicijativa za Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

(citat članka objavljenog u dnevnim novinama San u srijedu, 3.2.2010. godine)

(citat članka objavljenog u dnevnim novinama Dnevni avaz u srijedu, 3.2.2010. godine) 

 

Naš Sindikat ne interesuje ništa drugo osim nabrojanih stvari i mi ćemo istrajati na putu ostvarivanja zacrtanih ciljeva te ćemo u realizaciji navedenih inicijativa dati punu materijalnu, pravnu i svaku drugu podršku sindikalnoj podružnici JU "Djeca Sarajeva" Sarajevo koja je punopravni član Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH, kako stoji u inicijativi koju smo poslali nadležnim institucijama.

Ukoliko neka od nadležnih institucija ili pojedinci koji rade u istim odbiju naše inicijative, odlučno i transparentno ćemo poduzeti odgovarajuće sindikalne aktivnosti sa ciljem realizacije istih.
Što se tiče treće inicijative, Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Kantona Sarajevo će nastaviti prethodno započete dogovore sa resornim ministarstvo, a nadamo se da će Vlada Kantona Sarajevo, imenovati pregovarački tim te da će odmah stupiti u zvanične dogovore i pregovore oko Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo. Sindikalne podružnice su dale svoj doprinos u kreiranju zajedničkih interesa po ovom pitanju a konačnu riječ dat će Kantonalno povjereništvo koje će zasjedati nakon što otpočnu zvanični pregovori. 
 
PREDSJEDNIK

 

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Top Desktop version