SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika II v. s. S KP

 

II vanredna sjednica Skupštine Kantonalnog povjereništva SSOOiO BiH Kantona Sarajevo održana je u srijedu, 01.02.2012. godine, u zgradi Doma Sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, Sarajevo, sa početkom u 19:15 sati. 

Sjednici je prisustvovao 61 član Skupštine.

 

Predloženi dnevni red sa samo jednom tačkom Smjene i imenovanja članova organa Sindikata usvojen je većinom glasova prisutnih članova Skupštine (45 ZA, 0 PROTIV, 5 SUZDRŽANO, a 11 nije glasalo).  

Nakon što su prisutnim članovima Skupštine obrazloženi razlozi za sazivanje sjednice i isti detaljno upoznati sa materijalima koji su dostavljeni uz poziv na sjednicu, većinom glasova prisutnih članova Skupštine (41 ZA, 7 PROTIV, 3 SUZDRŽANO, a 10 nije glasalo), usvojena je sljedeća Odluka Skupštine Kantonalnog povjereništva SSOOiO BiH Kantona Sarajevo:

I

Alma Baraković razrješava se sa funkcije člana Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, a na to mjesto se imenuje Zihnija Ibrović.

II

Fahreta Sijerčić razrješava se sa funkcije člana Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo, a na to mjesto se imenuje Sanela Jahić Salispahić.

III

Enver Omeragić razrješava se sa funkcije člana Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo.

IV

Sabiha Kadrić razrješava se sa funkcije člana Kantonalnog odbora SSOOiO BiH Kanton Sarajevo.

V

Glavnom odboru SSOOiO BiH se upućuje prijedlog za opoziv/razrješenje Fahrete Sijerčić sa funkcije člana Glavnog odbora SSOOiO BiH i prijedlog za imenovanje Sanele Halać na navedenu funkciju.

VI

Budući da je protiv Fahrete Sijerčić i Envera Omeragića već pokrenut postupak isključenja iz članstva SSOOiO BiH, imenovanim se, do donošenja konačnih odluka zabranjuje obavljanje bilo kakve funkcije u SSOOiO BiH.

VII

Za realizaciju ove odluke zadužuje se predsjednik Kantonalnog odbora.

 VIII

Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

O b r a z l o ž e n j e

Skupština Kantonalnog povjereništva je na svojoj II vanrednoj sjednici, održanoj 01.02.2012. godine, na osnovu vlastitog zahtjeva Alme Baraković i pisane izjave sindikalnih povjerenika sa područja općina Novi Grad i Novo Sarajevo, na osnovu pisanog zahtjeva više od 2/3 sindikalnih povjerenika i članova Kantonalnog odbora, a zbog sljedećih postupaka i djelovanja razriješenih članova SSOOiO BiH u ovoj odluci: narušavanje ugleda Sindikata, neprovođenje zaključaka i odluka organa Sindikata, širenje dezinformacija i podrivanje rada organa Sindikata, naglašenih ličnih materijalnih interesa koji su daleko iznad općih interesa i stalnog odbijanja preuzimanja odgovornosti u sindikalnom radu uprkos činjenici da obavljaju visoke funkcije u Sindikatu te u skladu sa članovima 15., 16., 33., 37., 38., 42., 52., 60. i 63., donijela odluku kao u dispozitivu.

Sjednica je završena u 19:30.

    Zapisničar                                                                              Predsjedavajući

Sanela Hadžiabdić                                                                         Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de