SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa VI sjednice KO

Predmet: Izvod iz zapisnika sa VI sjednice Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Kanton Sarajevo, koja je održana u ponedjeljak, 4.1.2010. godine u Sarajevu sa početkom u 15:10 sati.

Sjednici su prisustvovali svi članovi Kantonalnog odbora i predsjednik Kontrolnog odbora. Presjedavajući je pozdravio prisutne. Za zapisničara ja odredio Sanelu Hadžiabdić.

Predložen je i većinom glasova usvojen sljedeći

D n e v n i   r e d

  1. Usvajanje Zapisnika sa V sjednice KO,
  2. Realizacija zaključaka i odluka sa V sjednice KO,
  3. Ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osn. i predšk. obrazovanju i odgoju KO,
  4. Novi Kolektivni ugovor za djelatnost osnovnog obrazovanja u KS,
  5. Zaštita ekon.-soc. statusa zaposlenica u osn. obrazovanju KS za vrijeme trudnoće i porođajnog odsustva,
  6. Nacrt Programa rada KO za period 2009-2013. godine,
  7. Nacrt  Programa rada KO za 2010. godinu,
  8. Nacrt Izvještaja o radu KO za period 8.9.2009-31.3.2010. godina,
  9. Izmjene i dopune Statuta Udruženja SSOOiO BiH,
  10. Inicijativa za vraćanje Kulture življenja u 6. razred devetogodišnjeg obrazovanja,
  11. Tekuća pitanja.

Ad1. Nakon kratke diskusije zapisnik sa V sjednice KO je jednoglasno usvojen.

Ad2. Predsjednik je konstatovao da su svi zaključci i odluke realizovani. Istakao je zadovoljstvo jer je potpisan Pravilnik o kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za zaposlenicima koji su djelomično ili potpuno ostali bez radnih zadataka a isti je poslan u Službene novine.

Ad3. Konstatovano je da je tokom decembra 2009. godine SSOOiO KS dao veliki doprinos zaštiti ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osn. i predšk. obrazovanju i odgoju. Jednoglasno je usvojen prijedlog da se zatraži pravno mišljenje o zakonskoj osnovanosti za razmatranje mogućnosti štrajka u JU "Djeca Sarajeva".

Ad4. Većinom glasova usvojena odluka da Komisija za Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora zasjeda u utorak i srijedu, u četvrtak da se uputi materijal podružnicama, u ponedjeljak sjednica KP.  Većinom glasova usvojena  je odluka da Komisiju sačinjavaju Maida R., Husein M., Alma B., Sanela H., Aljo D. i  Fahreta S. Većinom glasova usvojena je odluka o imenovanju Pregovaračkog tima za potpisivanje Izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo od 3 člana u sastavu: Saudin S., Fahreta S. i Salih M.

Ad5. Jednoglasno je usvojena odluka o imenovanju Radne grupe za rješavanje pitanja zaštite ekonomsko-socijalnog statusa zaposlenica u osnovnom obrazovanju KS za vrijeme trudnoće i porođajnog odsustva od 5 članova a koju će sačinjavati: Saudin S., Fahreta S., Irfana K., Maida R. i Sanela H.

Ad6. Jednoglasno je usvojen zaključak da se usvaja Nacrt Programa rada KO za period 2009-2013. godine i obavezuju se svi članovi KO da do naredne sjednice daju svoje prijedloge za Izmjene i dopune kako bi ovaj Nacrt u formi Prijedloga bio usvojen i kao takav predložen na usvajanje KP na narednoj sjednici KP.

Ad7. Jednoglasno je usvojen zaključak da se svi članovi KO obavezuju da do naredne sjednice, a na osnovu usvojenog Nacrta Programa rada KO za period 2009-2013. godine, pripreme svoje eventualne prijedloge Programa rada KO za 2010. godinu kako bi na narednoj sjednici KO bio usvojen Prijedlog Programa rada KO za 2010. godinu i kao takav predložen na usvajanje KP na narednoj sjednici KP.

Ad8. Jednoglasno je usvojen zaključak da se zadužuje Radna grupa za Realizaciju programskih ciljeva i zadataka u sastavu: Saudin Sivro, Vildana Ramić-Rosić i Sabiha Kadrić da do naredne sjednice uradi Nacrt Izvještaja o radu KO za period 8.9.2009-31.3.2010. godina kako bi isti do naredne sjednice KO bio dopunjen i u formi Prijedloga usvojen i kao takav predložen na usvajanje KP na narednoj sjednici KP.

Ad9. Na sjednici Sekretarijata GO SSOOiO BiH je u okviru dnevnog reda kao posebna tačka bila tačka Izmjene i dopune Statuta Udruženja SSOOiO BiH i podržana je inicijativa KO – uključen je advokat i pravna služba SSS BiH.

Ad10. Jednoglasno je usvojen prijedlog da se resornom ministarstvu uputi dopis kojim se traži objašnjenje zašto je predmet Kultura življenja izostavljen u 6. razredu.

Ad11. Jednoglasno je usvojen zaključak da se, zbog manjka sredstava, za bolest članova SSOOiO KS ubuduće isplaćuje 150.00 KM, a za smrtni slučaj 200.00 KM. Jednoglasno je usvojen zaključak da se odobri upućivanje zahtjeva MONKS-u za isplatu novčanih sredstava za projekat (seminar) pod nazivom "Da li znamo dovoljno o radnom zakonodavstvu?" kojim se od MONKS-a traži iznos od 10.000 KM za navedeni projekat. Jednoglasno je usvojena odluka o odobravanju kupovine umjetničke slike za predsjednika SVONK-a KS u vrijednosti do 250,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli finansijske pomoći za liječenje Ćesko Rasimu u iznosu  od 150,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli finansijske pomoći za za liječenje Zolj Ševketu u iznosu  od 150,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli finansijske pomoći za liječenje Muhić Dijani u iznosu od 150,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli finansijske pomoći za liječenje Zagorac Muniri u iznosu  od 150,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli finansijske pomoći za liječenje Preljević Seniji u iznosu  od 150,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli finansijske pomoći za liječenje Konrad Gordanu u iznosu  od 150,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli finansijske pomoći za liječenje Turulja Selveru u iznosu  od 150,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka o dodjeli finansijske pomoći za liječenje Bogilović Enveru u iznosu od 150,00 KM. Predsjednik je informisao članove KO da se sjednice KP zbog manjka sredstava do daljnjeg neće moći plaćati iz sredstava KO SSOOiO KS već iz sredstava SP. Donesena je odluka da se sjednice KO ubuduće održavaju subotom.

Sjednica je završena u 21:00

Zapisničar                                                                                      Predsjednik                    

Sanela Hadžiabdić                                                                         Saudin Sivro

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de