SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3404854
DanasDanas2524
JučeJuče2273
Ove sedmiceOve sedmice8164
Ovaj mjesecOvaj mjesec25807
UKUPNO:UKUPNO:3404854

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 195 gostiju i nema prijavljenih članova

Podrška iz Rumunije

Poštovani kolege i prijatelji,

U ime 150.000 rumunskih nastavnika koje predstavlja Savez slobodnih sindikata u obrazovanju (FSLI) Rumunija, izražavamo duboku solidarnost i podršku sa nastavničkim sindikatima Bosne i Hercegovine. Bili smo duboko uznemireni nedavnim izvještajima da vas je Vlada spriječila da organizujete mirni protest, uskraćujući time vaše osnovno demokratsko pravo na slobodno izražavanje.
U svakom demokratskom društvu pravo na mirno okupljanje i sloboda izražavanja mišljenja su kamen temeljac koji se mora zaštititi i podržati. Obeshrabrujuće je vidjeti da su ta prava ograničena, posebno za one koji neumorno rade na obrazovanju i oblikovanju budućih generacija.
Vaša borba nije samo za neposredna, aktuelna pitanja, već je i značajan stav za očuvanje demokratskih vrijednosti i ljudskih prava. Kao nastavnici, razumijemo važnost davanja primjera za naše učenike, učeći ih vrijednostima pravde, jednakosti i prava da izraze svoje mišljenje.
FSLI Rumunija čvrsto stoji uz vas u ovom izazovnom vremenu. Vjerujemo da uloga nastavnika i edukatora su od vitalnog značaja u svakom društvu i vaša prava treba žestoko zaštititi. Suzbijanje vašeg glasa je uvreda principima demokratije i neprihvatljivo kršenje vaših osnovnih ljudskih prava.
Pozivamo vlasti u Bosni i Hercegovini da poštuju i štite prava svih građana, uključujući i prava prosvjetnih radnika i članova Sindikata. Pozivamo ih da vam omoguće organizovanje i učešće u mirnim protestima bez straha od represije ili nasilja.

U solidarnosti,

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de