SSOOIOKS

Switch to desktop Register Login

Naslovna

Usklađivanje općih akata s Kolektivnim ugovorom

Broj: 585/24

Sarajevo, 22.02.2024. godine

SSOOIO F BIH – KANTONALNI ODBOR SSOOIO KANTONA SARAJEVO

n/r sindikalnim povjerenicima                      

PREDMET: Usklađivanje općih akata s Kolektivnim ugovorom, traži se.-

Poštovana/poštovani,

u četvrtak, 22.02.2024. godine u „Službenim novinama Kantona Sarajevo“, broj: 7/24, objavljeni su Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koje Vam dostavljamo u prilogu.

 

Upravni odbor JU „Djeca Sarajeva“ i školski odbori osnovnih škola, kao javnih ustanova, uz konsultacije s povjerenicima, dužni su uskladiti Pravilnike o radu u ustanovama s odredbama ovog Kolektivnog ugovora, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu Kolektivnog ugovora, odnosno najkasnije do 22.03.2024. godine. 

Zadužuju se sindikalni povjerenici obavezom da u navedenom roku, kroz socijalni dijalog s direktorom i školskim/upravnim odborom ustanove, usklade Pravilnik o radu iste s Kolektivnim ugovorom.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. www.ssooioks.com,

4. a/a.


U prilogu dostavljeno:

Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 7/24)

- Sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 7/24)

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Top Desktop version