SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3203933
DanasDanas1893
JučeJuče945
Ove sedmiceOve sedmice9948
Ovaj mjesecOvaj mjesec6518
UKUPNO:UKUPNO:3203933

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 48 gostiju i nema prijavljenih članova

Nakon tri zahtjeva, ministrica pozvala na sastanak

U proteklom periodu po pitanju rješavanja dugogodišnjeg problema oko raspisivanja konkursa, čestih zamjena nastavnog kadra i općenito oko problematike zapošljavanja u osnovnim školama, Sindikat se zvanično putem protokola obraćao ministrici za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo, Naidi Hota-Muminović već tri puta.

Odgovor na zahtjeve Sindikata je stigao kasno jučer, 22.09.2021. godine. Ministrica je pozvala na sastanak koji bi se trebao održati tek 08. oktobra 2021. godine.

Naime, u vezi sa Zaključkom Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, broj 1282/21 od 25.8.2021. godine, isti usvojen na III redovnoj sjednici Kantonalnog odbora, ministrici je dostavljen prijedlog teksta Pravilnika s kriterijima za proglašavanje radnika za čijim radom je potpuno ili djelimično prestala potreba u predškolskim ustanovama i osnovnim školama kao javnim ustanovama čiji je osnivač Kanton Sarajevo i Pravilnika s kriterijima za proglašavanje radnika za čijim radom je potpuno ili djelimično prestala potreba u srednjim školama kao javnim ustanovama čiji je osnivač Kanton Sarajevo.

Usvajanjem navedenih prijedloga ministrica bi pokazala da napokon postoji jedan ministar koji želi da riješi dugogodišnje probleme oko zapošljavanja radnika u osnovnim školama što često za posljedicu ima promjenu učitelja/nastavnika. Vrijeme brzo prolazi.

Navedeni pravilnici trebaju biti usvojeni što prije kako bi se pristupilo donošenju novog Pravilnika o prijemu radnika jer se važeći propis nije pokazao kao dobro rješenje imajući u vidu veliki broj primjedbi od strane kandidata na konkursima, konkursnih komisija i direktora. Posebno zabrinjava činjenica da je inspekcija nezadovoljna važećim propisom.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de