SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3222934
DanasDanas629
JučeJuče1321
Ove sedmiceOve sedmice7832
Ovaj mjesecOvaj mjesec25519
UKUPNO:UKUPNO:3222934

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 31 gostiju i nema prijavljenih članova

Zaključak KO - Inicijativa prema Ministarstvu

Broj: 1282/21

Sarajevo, 25.8.2021. godine

Na III redovnoj sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, održanoj 25.8.2021. godine u Sarajevu, u skladu sa članom 55. Statuta SSOOiO FBiH, usvojen je sljedeći 

Z A K LJ U Č A K

I

Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo izražava zadovoljstvo zbog činjenice da je radno-pravni i ekonomsko-socijalni status svih članova SSOOiO FBiH na području Kantona Sarajevo, koji su u procedurama propisanim Pravilnikom sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za radnicima koji su djelomično ili potpuno ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo, u školskoj 2021/2022. godini, u potpunosti zaštićen zahvaljujući nadležnoj Komisiji Ministarstva i ministrici za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

II

Imajući u vidu da je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 33/21) definisao da će upis učenika u prvi razred osnovnih škola za školsku 2022/2023. godinu biti obavljen u mjesecu februaru 2022. godine, Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo poziva Kantonalni odbor SSVOONK BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i ministricu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo da podrži inicijativu Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo za stavljanje van snage Pravilnika sa kriterijima za iskazivanje prestanka potrebe za radnicima koji su djelomično ili potpuno ostali bez radnih zadataka i postupak popune upražnjenih radnih mjesta u osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 26/15) i donošenje Pravilnika s kriterijima za proglašavanje radnika za čijim radom je potpuno ili djelimično prestala potreba u predškolskim ustanovama i osnovnim školama kao javnim ustanovama čiji je osnivač Kanton Sarajevo i Pravilnika s kriterijima za proglašavanje radnika za čijim radom je potpuno ili djelimično prestala potreba u srednjim školama kao javnim ustanovama čiji je osnivač Kanton Sarajevo. Donošenjem navedenih pravilnika omogućit će se da do 01.07.2022. godine budu završene procedure iskazivanja prestanka potrebe za radnicima u školskoj 2022/2023. godini, raspisivanje javnih konkursa i prijem radnika po javnim konkursima za školsku 2022/2023. godinu.

III

Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti će biti dostavljen Kantonalnom odboru SSVOONK BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, Ministarstvu za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo i svim sindikalnim povjerenicima.

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de