SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3208250
DanasDanas1628
JučeJuče1686
Ove sedmiceOve sedmice4109
Ovaj mjesecOvaj mjesec10835
UKUPNO:UKUPNO:3208250

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 164 gostiju i nema prijavljenih članova

Zahtjev za suspenziju takmičenja, smotri i drugih manifestacija u školskoj 2020/2021. godini

 Broj: 461/21

Sarajevo, 23.2.2021.

MINISTARSTVO ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KANTONA SARAJEVO

n/r Muminović-Hota Naidi, ministrici

PREDMET: Zahtjev za suspenziju takmičenja, smotri i drugih manifestacija u školskoj 2020/2021. godini, traži se. 

Poštovana,

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja FBiH-Kantonalni odbor Kantona Sarajevo došao je u posjed Okvirnog kalendara takmičenja, smotri i drugih manifestacija u školskoj 2020/2021. godini. Prema  pomenutom Kalendaru planirano je takmičenje učenika u naredna tri mjeseca kako na općinskom tako i na kantonalnom nivou, što u ovom trenutku predstavlja svojevrsni rizik od zaraze Korona virusom kako po učenike tako i po nastavnike.

 

Ovakvim potezom Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo smo iznenađeni, pogotovo ako se uzme u obzir da osnovne škole od polovine marta 2020. godine ne rade u punom kapacitetu i da su učenici uskraćeni za odgojno-obrazovni rad za gotovo punu godinu dana. Pored toga, postavlja se pitanje ko garantuje za epidemiološku sigurnost nastavnika u okviru organizacije takmičenja i kako je planirano održavanje ovih takmičenja ako se uzmu u obzir sva ograničenja i preporuke kriznih štabova po pitanju okupljanja, a pogotovo činjenicu da svakodnevno dolazi do porasta broja zaraženih od Korona virusa u Kantonu Sarajevo. Pored toga, trebali ste imati u vidu činjenicu da je u ovim uslovima vrlo teško, pa čak i nemoguće pripremiti učenike za takmičenje, pa je iluzorno očekivati rezultate koji su do sada postignuti, što može imati negativne efekte po učenike.

Imajući u vidu navedeno, ovim putem tražimo da suspendujete Kalendar takmičenja, smotri i druge manifestacije u školskoj 2020/2021. godini, a sve u cilju zaštite života i zdravlja, kako učenika tako i nastavnika, u vremenu kada je iz dana u dan sve više zaraženih od COVID-19.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Sindikalnim povjerenicima,

4. www.ssooioks.com,

5. a/a.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de