SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3208586
DanasDanas1964
JučeJuče1686
Ove sedmiceOve sedmice4445
Ovaj mjesecOvaj mjesec11171
UKUPNO:UKUPNO:3208586

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 131 gostiju i jedan član

Zahtjev za raspisivanje javnog oglasa za prijem 300 radnika na neodređeno vrijeme

Broj: 405/21

Sarajevo, 12.2.2021.

VLADA KANTONA SARAJEVO

n/r Forto Edinu, premijeru 

MINISTARSTVO ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE KANTONA SARAJEVO

n/r Muminović-Hota Naidi, ministrici

PREDMET: Zahtjev za raspisivanje javnog oglasa za prijem 300 radnika na neodređeno vrijeme, traži se.

Poštovana/i, 

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je dana 10.02.2021. održao sjednicu Kantonalnog odbora, gdje se, između ostalog, razgovaralo i o radno-pravnom i ekonomsko-socijalnom položaju radnika u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo. Tim povodom kao goruće pitanje nametnula se stalna promjena nastavnog kadra zbog toga što se u posljednjih 5 godina prijem radnika u radni odnos vrši isključivo na određeno vrijeme.Takav pristup vlasti prema radnicima u ovoj djelatnosti ima za posljedicu konstantno mijenjanje radnika na upražnjenim radnim mjestima, što direktno utiče na učenike u smislu navikavanja na nastavnike razredne nastave, odnosno nastavnike predmetne nastave i njihove metodologije rada, ali i radnike, jer ne mogu da riješe svoje drugo najvažnije egzistencijalno pitanje u životu - pitanje zaposlenja. Pored toga, sve osnovne škole u Kantonu Sarajevo koje imaju upražnjena radna mjesta imaju i obavezu da objavljuju javni oglas u dnevnim novinama, što iziskuje značajna finansijska sredstva jer se isti mora objaviti u izvornom obliku. 

Imajući u vidu činjenicu da je jedan od ciljeva ovog Sindikata i sigurnost radnika na radnom mjestu, to je Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo na gore pomenutoj sjednici pokrenuo kampanju pod nazivom “Zahtijevamo 300 konkursa na neodređeno vrijeme – ne mijenjajte djeci učitelje”.

U tom kontekstu, kao prvi korak koji poduzimamo je ovo obraćanje naslovu i ukazivanje na trenutno stanje u djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja na području Kantona Sarajevo, te ovim putem zahtijevamo da se raspiše javni poziv za prijem 300 radnika na neodređeno vrijeme.

Istovremeno vas pozivamo na održavanje zajedničkog sastanka po ovoj temi gdje bi detaljnije predočili naše analize trenutnog stanja po ovom pitanju, te iznašli najbolja rješenja kako za učenike, tako i za radnike u ovoj djelatnosti.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Sindikalnim povjerenicima,

4. Ivani Prvulović, ministrici za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS,

5. www.ssooioks.com,

6. a/a.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de