SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3194034
DanasDanas215
JučeJuče1934
Ove sedmiceOve sedmice49
Ovaj mjesecOvaj mjesec49449
UKUPNO:UKUPNO:3194034

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 37 gostiju i nema prijavljenih članova

Informacija članstvu

Informacija članstvu - održan sastanak koji ima karakter konsultativnog sastanka, a ne sastanak pregovaračkih timova oko Kolektivnog ugovora

Na današnjem sastanku pregovaračkih timova Vlade i Sindikata oko zaključivanja Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo (3.7.2020. godine) se nije razgovaralo o Kolektivnom ugovoru i njegovim odredbama jer su sastanku pored članova Pregovaračkih timova bili prisutni predsjednik Udruženja direktora/ravnatelja sarajevskih osnovnih škola i predsjednik Udruženja SSOOiO KS, koji su svojim današnjim djelovanjem, kao što je to bio slučaj i u proteklom periodu, narušavali socijalni dijalog između Sindikata i Vlade, odnosno razgovaralo se o sindikatima i direktorima, a ne o onome što je najvažnije - Kolektivnom ugovoru. 

Predsjednik KO SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je svim prisutnim jasno dao do znanja da je Sindikatu jedino bitno da Vlada i Sindikat najkasnije do 31.8.2020. godine potpišu novi Kolektivni ugovor, a manje je bitno ko će i na koji način biti konsultovan, s kim će ko sarađivati tokom kolektivnog pregovaranja, kao i to da Sindikat ne interesuje da li će Vlada svojim rješenjem eventualno proširivati sastav Pregovaračkog tima Vlade i druge manje bitne stvari.

Na sastanku je ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo prisutne upoznala da Kolektivni ugovor sa Vladom može potpisati samo reprezentativni sindikat, a to je SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo je izrazila spremnost da dadne doprinos da se uspješno pregovara za novi Kolektivni ugovor.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je naglasio da želi da se do isteka važećeg potpiše novi Kolektivni ugovor te da je na početku neophodno da se razjasne sve nedoumice.

Premijer Kantona Sarajevo je također izrazio istu želju kao i resorni ministar te dodao da glavnu riječ u kolektivnom pregovaranju treba da vodi resorno ministarstvo. Sljedeći sastanak bi trebao biti održan u ponedjeljak, 6.7.2020. godine u 12:30 sati na kojem bi predsjednik KO SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo trebali potpisati Protokol o pregovorima za zaključivanje Kolektivnog ugovora.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de