SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3177759
DanasDanas617
JučeJuče1451
Ove sedmiceOve sedmice8988
Ovaj mjesecOvaj mjesec33174
UKUPNO:UKUPNO:3177759

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 75 gostiju i nema prijavljenih članova

Negativno mišljenje na prijedlog Pravilnika

Broj: 382/20

Sarajevo, 25.02.2020.

MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO

PREDMET: Negativno mišljenje na prijedlog Pravilnika, dostavlja se.

Poštovani,

Dana 17.02.2019. godine Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo zaprimio je dopis od naslova kojim se u skladu sa članom 149. Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 4/18, 51/19 i 3/20) od ovog Sindikata traži mišljenje na Prijedlog Pravilnika o prijemu radnika u radni odnos u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području  Kantona Sarajevo.

Postupajući po dostavljenom dopisu, poštujući ostavljeni rok, Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je ovim povodom održao vanrednu (elektronsku) sjednicu Kantonalnog odbora na kojoj je razmatran Prijedlog Pravilnika te tom prilikom jednoglasno donio odluku da ovakav Prijedlog Pravilnika nije i ne može biti prihvatljiv za Sindikat iz više razloga.

Mišljenje smo dostavili 18.2.2020. godine i u pomenutom dopisu naveli da je interresorna grupa pripremila tekst Prijedlog Pravilnika s kriterijima za prijem radnika u radni odnos u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo i isti dostavili u prilogu. Predložili smo da navedeni prijedlog Pravilnika koji je pripremila interresorna grupa donesete jer sadrži sve potrebne elemente Uredbe koju je donijela Vlada Kantona Sarajevo, zatim iskustva koja su proistekla iz prethodnih pravilnika, dobre prakse koje imaju za cilj odabir najkvalitetnijeg kandidata za prijem u radni odnos te veću transparentnost koja je itekako bitna.

Obzirom da do današnjeg dana nismo dobili odgovor na naš dopis od 18.2.2020. godine, ponovno isti dostavljamo u prilogu i tražimo da se po navedenom očitujete u razumnom roku.

Srdačan pozdrav, 

PREDSJEDNIK 

Saudin Sivro

Dostaviti:

1.       Naslovu,

2.       Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3.       Sindikalnim povjerenicima,

4.       Edinu Forti, premijeru Vlade KS,

5.       Lejli Brčić, ministrici pravde i uprave KS,

6.       Faruku Bešliću, predsjedniku KO SSVOONK BiH – KO KS,

7.       www.ssooioks.com,

8.       a/a.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de