SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3226126
DanasDanas118
JučeJuče2243
Ove sedmiceOve sedmice40
Ovaj mjesecOvaj mjesec28711
UKUPNO:UKUPNO:3226126

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 36 gostiju i nema prijavljenih članova

Najkasnije do 15. juna 2020. godine novi Kolektivni ugovor?

 

 

Potpisivanjem Protokola o pregovorima za zaključivanje Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo zvanično su počeli pregovori o novom Kolektivnom ugovoru.

Protokol između pregovaračkih timova Vlade Kantona Sarajevo i Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo su u srijedu, 4.12.2019. godine potpisali predsjednici pregovaračkih timova, u ime Vlade, Lejla Brčić, ministrica pravde i uprave Kantona Sarajevo a u ime Sindikata, Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora.

 

Protokolom su definisani: principi, strane u pregovorima, sastav pregovaračkih timova, predmet pregovora, sastanci pregovaračkih timova, zapisnik tokom pregovora, tonsko snimanje sjednica, tok pregovora, vrijeme trajanja sastanaka, pismeno izjašnjavanje, potpisivanje usaglašenog teksta, izjave za javnost, postupak mirenja i završne odredbe.

Predmet pregovora su odredbe Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 4/18) što znači da će pregovarački tim Sindikata od organa Sindikata zatražiti da se u što kraćem roku poduzmu konkretne aktivnosti sa ciljem pribavljanja prijedloga, primjedbi i sugestija od strane članstva i članova organa Sindikata. Protokol obavezuje obje strane u pregovorima da se novi Kolektivni ugovor ispregovara najkasnije do 15.06.2020. godine.

Da li će se to desiti, zavisi od obje strane u pregovaračkom procesu i spremnosti predstavnika Vlade na jasan stav predstavnika radnika: ne pristajemo na umanjenje radničkih prava.

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de