SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3204078
DanasDanas2038
JučeJuče945
Ove sedmiceOve sedmice10093
Ovaj mjesecOvaj mjesec6663
UKUPNO:UKUPNO:3204078

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 48 gostiju i nema prijavljenih članova

Protiv prijenosa nadležnosti nad predškolskim odgojem i osnovnim odgojem i obrazovanjem u KS

 

 

Broj: 1831/19

Sarajevo, 13.11.2019.

VLADA KANTONA SARAJEVO

n/r Edinu Forti, premijeru   

SKUPŠTINA KANTONA SARAJEVO

n/r Elmedinu Konakoviću, predsjedavajućem

PREDMET: Protiv prijenosa nadležnosti nad predškolskim odgojem i osnovnim odgojem i obrazovanjem u Kantonu Sarajevo, dostavlja se.

Poštovani,

poznato Vam je da je Skupština Kantona Sarajevo, na Dvanaestoj sjednici održanoj dana 24.07.2019. godine, utvrdila javnu raspravu o Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi i donijela Zaključak da se provede javna rasprava koja traje 90 dana.

Navedenim nacrtom je, između ostalog, predviđen prijenos nadležnosti vezanih za osnivanje, upravljanje, finansiranje i unapređenje ustanova predškolskog odgoja i osnovnog obrazovanja.

 

U skladu s navedenim, na XIII sjednici Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, održanoj 08.09.2019. godine, donesena je odluka o provođenju referenduma o prijenosu nadležnosti nad predškolskim odgojem i osnovnim odgojem i obrazovanjem u Kantonu Sarajevo u svim sindikalnim podružnicama SSOOiO FBiH na području Kantona Sarajevo.

Nakon dobijenih rezultata referenduma, Skupština povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo konstatovala je da se apsolutna većina prosvjetnih radnika kroz referendum odnosno pisano izjašnjavanje izjasnila P R O T I V prijenosa nadležnosti nad predškolskim odgojem i osnovnim odgojem i obrazovanjem u Kantonu Sarajevo - s kantona na općine (Zaključak br. 1545/19 od 4.10.2019. godine, dostavljen premijeru, predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo, zamjenicima predsjedavajućeg i svim zastupnicima-Prilog).

Skupština povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je dala punu podršku Kantonalnom odboru za provođenje svih mjera sindikalne borbe uključujući i prijedloge za pokretanje procedure za organizovanje protesta, štrajka upozorenja i generalnog štrajka po navedenom pitanju.

Apelujemo na nadležne da uvaže stav i mišljenje prosvjetnih radnika po pitanju prijenosa nadležnosti nad predškolskim odgojem i osnovnim odgojem i obrazovanjem u Kantonu Sarajevo, kako ne bi bili primorani na sindikalnu borbu.

                                               PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1. Naslovu,

2. Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Sindikalnim povjerenicima,

4. Printanim i elektronskim medijima,

5. www.ssooioks.com,

6. a/a.

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de