SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3226107
DanasDanas99
JučeJuče2243
Ove sedmiceOve sedmice21
Ovaj mjesecOvaj mjesec28692
UKUPNO:UKUPNO:3226107

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 33 gostiju i nema prijavljenih članova

Urgencija Koordinacije sindikata

VLADA KANTONA SARAJEVO

n/r Edin Forto, premijer

PREDMET: Urgencija na dostavljanje odgovora na dopis Koordinacije sindikata koji primaju plaću iz budžeta Kantona Sarajevo broj 05-2-3/19  od 01.11.2019.godine - traži se

Poštovani,

Koordinacija Sindikata koji primaju plaću iz budžeta Kantona Sarajevo dostavila Vam je  putem Protokola  prijedlog Sindikata, a koji glasi: „Osnovica za obračun plaća  za radnike koji primaju plaću preko budžeta Kantona Sarajevo u 2020. godini da iznosi u periodu januar, februar i mart 2020. godine  da bude u iznosu od 315,00 KM, a da za period april- decembar bude u iznosu od 330,00 KM“.

Očito, Vi kao premijer Kantona Sarajevo  u pregovore sa Sindikatom niste krenuli ozbiljno i odgovorno, kako bi riješili problem i postigli zadovoljavajuće rješenje u obostranom interesu.

Neozbiljnost Vlade ogleda se u tome da je prošlo 12 dana od dana dostavljanja dopisa za očitovanje, a od Vas nismo dobili odgovor. 

Prateći aktivnost Vlade Kantona Sarajevo vidjeli smo da je Vlada Kantona usvojila Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za 2020. godinu i uputila ga Skupštini Kantona Sarajevo. Iz ovog proizilazi da Vladi Kantona Sarajevo nije interes postizanje Sporazuma sa Sindikatom i da u suštini opravdani i argumentovani zahtjevi Sindikata nisu bili prihvatljivi Vladi Kantona Sarajevo.

Očekivali smo da će te Vi kao premijer ispoštovati osnovne postulate demokratskog dijaloga i odgovoriti na našu pismenu ponudu.

Na osnovu Vašeg ignorisanja prijedloga Sindikata, budite uvjereni da će u narednom periodu Sindikati preduzeti sve mjere i aktivnosti sindikalne borbe kako bi ostvarili svoja prava.

S poštovanjem,

Faruk Bešlić

Dostaviti:

1.      Naslovu

2.     Koordinaciji sindikata

3.     Sindikalnim organizacijama

4.     Kantonalni odbor SSSBIH Kantonalni odbor Sarajevo

5.     A/a

 

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de