SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3193423
DanasDanas1538
JučeJuče912
Ove sedmiceOve sedmice12470
Ovaj mjesecOvaj mjesec48838
UKUPNO:UKUPNO:3193423

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 72 gostiju i nema prijavljenih članova

Zna se ko opstruira pregovore!?

Broj:1466/19 

Sarajevo,25.09.2019. godine

- VLADA KANTONA SARAJEVO

n/r Edinu Forti, premijeru

- MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO

- MINISTARSTVO FINANSIJA KANTONA SARAJEVO

- MINISTARSTVO ZA RAD, SOCIJALNU POLITIKU, RASELJENA LICA I IZBJEGLICE KANTONA SARAJEVO

- MINISTARSTVO PRAVDE I UPRAVE

n/r članovima Pregovaračkog tima za zaključivanje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo

PREDMET: Informacija o obustavi pregovora za donošenje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo,dostavlja se.

Poštovani,

Prvi sastanak Pregovaračkih timova Vlade Kantona Sarajevo i Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine − Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, a vezano za donošenje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, održan je u srijedu, 04.09.2019. godine. Na pomenutom sastanku dogovoreno je da će naredni sastanak biti održan 16.09.2019. godine uz napomenu da će se satnica naknadno odrediti. 

 

Obzirom da nismo obaviješteni u koliko sati će biti održan Drugi sastanak Pregovaračkih timova,informaciju smo službeno zatražili 13.09.2019. godine od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo – prilog 1.

Isti dan smo putem emaila obaviješteni da se pregovori zakazani za 16.9.2019. godine odgađaju do daljnjeg zbog korištenja bolovanja od strane ministrice za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo – prilog 2.

Obzirom da je u proteklom periodu, tj. u periodu od 16.09.2019. godine ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo uredno potpisivala akte ministarstva, izražavamo sumnju u istinitost razloga odgađanja pregovora. Smatramo da su pregovori mogli biti nesmetano održani s preostala tri člana Pregovaračkog tima Vlade Kantona Sarajevo. U skladu s navedenim smatramo da je Vlada Kantona Sarajevo otpočinjanje pregovora za donošenje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo shvatila neozbiljno te da Vlada nije izrazila interes da se pregovori odvijaju u duhu partnerstva uz ozbiljan pristup pregovorima i dogovor u interesu obje strane.

Obzirom na navedeno informišemo Vas da ćete biti obaviješteni o predstojećim sindikalnim aktivnostima u narednom periodu. 

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1.Naslovu,

2.Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3.Sindikalnim povjerenicima,

4.www.ssooioks.com, 

5.a/a.

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de