SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3190113
DanasDanas913
JučeJuče2500
Ove sedmiceOve sedmice9160
Ovaj mjesecOvaj mjesec45528
UKUPNO:UKUPNO:3190113

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 41 gostiju i nema prijavljenih članova

Školama naređeno da imenuju ovlaštenu osobu

11.2.2019. godine od premijera Kantona Sarajevo zatražili da putem Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo svim javnim ustanovama predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja naredi direktori škola, uz saglasnost sindikalnog povjerenika SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, imenuju osobu ovlaštenu od strane poslodavca za primanje i rješavanje pritužbi vezanih za zaštitu dostojanstva radnika, a u skladu sa članom 37. stav (1) Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 4/18).

5.3.2019. godine svim ustanovama predškolskog odgoja, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Kantonu Sarajevo je upućen zahtjev da se postupi po zahtjevu Sindikata, odnosno u skladu sa članom 37. stav (1) Kolektivnog ugovora.

Podsjećamo direktore ustanova da imaju obavezu da, u svrhu stvaranja klime tolerancije, razumijevanja i uvažavanja dostojanstva osobe radnika, vode posebnu brigu o informisanju radnika o zaštiti dostojanstva te o edukaciji ovlaštenih osoba.

Podsjećamo sindikalne povjerenike na obavezu poštivanja Statuta SSOOiO FBiH i zaštite interesa članstva Sindikata, odnosno da prilikom davanja pismene saglasnosti direktoru ustanove za imenovanje ovlaštene osobe vode računa da se radi o osobi koja se posebno ističe u razvijanju radne atmosfere, humanosti, solidarnosti i jedinstva radnika u ustanovi i šire, osobi koja je nezavisna i nepristrasna i osobi koja će se u svom djelovanju pridržavati načela javnosti i zakonitosti. Ovlaštena osoba može biti i sindikalni povjerenik, ukoliko tako odluči sindikalni odbor i nema nikakvog sukoba interesa po tom pitanju, odnosno preporučujemo vam da preuzmete odgovornost po ovom pitanju.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de