SSOOIOKS

Switch to desktop Register Login

Naslovna

Zašto ministrica smije, a učiteljica ne smije da pogriješi?

Često se postavljaju pitanja poput:

- Zašto učitelje pretvaraju u pisare? - Kome je važnija administracija u obrazovnom sistemu od odgoja i obrazovanja učenika?

- Zašto učitelje i nastavnike stalno maltretiraju ministri i njihovi trabanti?

- Kome trebaju silne evaluacije, provjere, ocjene, datumi, zapisnici, dokumentacije, dnevnici, e-dnevnici, statistike, prijetnje, zastrašivanja, poniženja, markiranja, degradiranja, pravilnici i ina čuda velikih reformi koje trpe učitelji i njegovi učenici?

- Zašto se prosvjetni radnici kažnjavaju za male birokratske greške, a greške ministara i njenih/njegovih saradnika ostaju nekažnjene?

Danas, 26.02.2019. godine u 14:28 sati je na mejlove osnovnih škola iz Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo stigao mejl sljedećeg sadržaja:U prilogu mejla je dopis "Obavještenje" pod istim datumom i brojem protokola kao i jutros što su škole u 11:03 sati dobile (akt Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, akt broj: 11/03-38-4330/19 od 25.02.2019. godine).

Dva ista, a piše "izmjenjeni".

Vjerovatno žele da direktori traže sličnosti i razlike, jer po njima u Ministarstvu nemaju pametnijeg posla. A bogme imaju. I njih maltretiraju sa svih strana!

Kada uporedimo prijepodnevni i poslijepodnevni ministricin dopis vidimo da su na prvi pogled gotovo identični, ali jedan "enter" čuda čini i naravno ono najvažnije za Ministricu je da se oteža učenicima tako da je izbrisana ta gorda rečenica: "Link sa bazom pitanja da bude dostupan učenicima".

Bilo kako bilo, otežavanje obrazovanja učenika i maltretiranje prosvjetnih radnika se nastavlja i u 2019. godini.

Do kada?

Dok prosvjetnim radnici u Kantonu Sarajevo ponovo ne prekipi, baš kao onog 21. maja ili ovog posljednjeg 8. maja!

A onda se zna i neka ovi na vlasti ne kažu da ih nismo obavijestili i upozorili.

#Jer_Ti_si_Sindikat 

 


 

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Top Desktop version