SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3176559
DanasDanas868
JučeJuče1469
Ove sedmiceOve sedmice7788
Ovaj mjesecOvaj mjesec31974
UKUPNO:UKUPNO:3176559

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 23 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontradiktorni član Pravilnika se mora mijenjati!

Broj: 265/19

Sarajevo, 28.01.2019.

MINISTARSTVO ZA OBRAZOVANJE, NAUKU I MLADE KANTONA SARAJEVO

n/r mr. Zineti Bogunić, ministrici

PREDMET: Zahtjev za izmjene i dopune kontradiktornog člana 68. Pravilnika o vođenju pedagoške dokumentacije i evidencije u osnovnoj školi ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 46/18), dostavlja se.

Poštovana, 

imajući u vidu da vođenje pedagoške dokumentacije direktno zadire u pitanja radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa radnika, upućujemo vam zahtjev da odmah objavite izmjene i dopune člana 68. Pravilnika o vođenju pedagoške dokumentacije i evidencije u osnovnoj školi ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj: 46/18), koji je na snagu stupio 9. novembra 2018. godine.

Naime, navedeni član u drugoj rečenici kontradiktoran je prvoj rečenici, imajući u vidu da postoje nastavnici koji od početka školske 2018/2019. godine evidenciju na obrascima vode u skladu s odredbama ranije važećeg Pravilnika, ne žele voditi e-Dnevnik i ostalu dokumentaciju po važećem pravilniku, a to im je omogućeno u prvoj rečenici člana 68. pomenutog Pravilnika.

Dobronamjerno upozoravamo na (ne)mogućnost inspekcijskog nadzora nad vođenjem elektronske dokumentacije, posebno u segmentu pristupa ovlaštenih lica elektronskoj dokumentaciji, žalbi roditelja na ocjene učenika, uvida u realizaciju obaveza propisanih zakonom i drugih pitanja što može dovesti do velikih problema u školama, pa čak i sudskih sporova.

Naglašavamo da se zakonski propisi ne mogu primjenjivati retroaktivno što je u ovoj situaciji slučaj te da u školama imamo jednu vrstu mobinga po ovom pitanju.

Očekujemo da odmah udovoljite ovom zahtjevu kako ne bi morali poduzimati druge sindikalne aktivnosti što nije u interesu ni Sindikatu niti Ministarstvu.

Srdačan pozdrav,

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1.Naslovu,

2.Dopredsjednici i članovima Kantonalnog odbora,

3. Sindikalnim povjerenicima (oglasna ploča podružnice),

4. Pravnoj službi SSS BiH,

5. www.ssooioks.com,

6. a/a.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de