SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3188236
DanasDanas1536
JučeJuče1311
Ove sedmiceOve sedmice7283
Ovaj mjesecOvaj mjesec43651
UKUPNO:UKUPNO:3188236

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 95 gostiju i nema prijavljenih članova

Nastavak i unaprijeđenje saradnje Sindikata i strukovnih udruženja

U ponedjeljak, 21.1.2019. godine u Domu sindikata u Sarajevu održan je sastanak predstavnika SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i strukovnih udruženja iz oblasti obrazovanja koja djeluju na području Kantona Sarajevo.

SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, kao organizator sastanka, predstavljali su i istom prisustvovali: Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora i Amira Aganović i Dženita Čehajić-Kulo, članice Kantonalnog odbora.

U ime 10 strukovnih udruženja sastanku su prisustvovali: Mr. Nihada Čolić, predsjednica Udruženja učitelja Kantona Sarajevo, Samela Alagić, predsjednica Udruženja pedagoga Kantona Sarajevo, Mirzeta Bašić, predsjednica Udruženja nastavnika i profesora osnovnih i srednjih škola bosanskog, hrvatskog, srpskog jezika i književnosti Kantona Sarajevo, Mevlida Čavčić, predsjednica Udruženja nastavnika historije Kantona Sarajevo, Enisa Kulašin, predsjednica Udruženja nastavnika geografije Kantona Sarajevo „Globus“, Mevludin Maličević, potpredsjednik Društva fizičara FBiH, Vahid Okić, predsjednik Udruženja nastavnika/profesora tehničke kulture u Kantonu Sarajevo, Selma Kapić Kantardžić Jurkić, predsjednica Udruženja likovnih pedagoga Kantona Sarajevo, Dr. Mirsad Cvrk, predsjednik Udruženja nastavnika i profesora Građansko obrazovanje/Demokratija i ljudska prava „GRAĐANSKO OBRAZOVANJE“ i Adisa Šuvalija, predsjednica Udruženja prosvjetnih radnika Optimus.

Na dvosatnom sastanku je od strane svih gostiju – učesnika sastanka pohvaljen potez organizatora, naglašeno je da već postoji saradnja SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo sa nekim od strukovnih udruženja, izražena spremnost za saradnju na bazi uvažavanja svih učesnika na ravnopravnoj osnovi koja će biti u interesu svih partnera te dogovoreno da se u narednom periodu saradnja unaprijedi, a prvi korak će biti usaglašavanje teksta Sporazuma o saradnji između SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i strukovnih udruženja i skoro potpisivanje Sporazuma kojim će biti definisani principi saradanje, ciljevi i druge neophodne stvari kako bi članstva SSOOiO FBiH i strukovnih udruženja imali koristi od iste, ali i svi participanti u obrazovnom sistemu Kantona Sarajevo.

Očekujemo da se u narednom periodu saradnji SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i strukovnih udruženja aktivno priključe SSVOONK BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo i ostala strukovna udruženja iz oblasti obrazovanja koja djeluju na području Kantona Sarajevo, kao i ona koja u svom članstvu okupljaju radnike u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i koja se bave pitanjima direktno vezanim za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog obrazovanja i odgoja. 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de