SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3449033
DanasDanas441
JučeJuče1214
Ove sedmiceOve sedmice6645
Ovaj mjesecOvaj mjesec25523
UKUPNO:UKUPNO:3449033

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 68 gostiju i nema prijavljenih članova

Saopštenje za javnost

Broj: 1188/16

Sarajevo, 27.10.2016

PRINTANIM I ELEKTRONSKIM MEDIJIMA

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Do Nove Godine novi Pravilnik?

U srijedu, 19.10.2016. godine Skupština povjereništva SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo jednoglasno je donijela zaključak kojim se od ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, prof. dr. Elvira Kazazovića, najkasnije do 31.12.2016. godine izričito zahtijeva potpisivanje novog Pravilnika sa kriterijima za prijem radnika u radni odnos u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo i njegovo objavljivanje u Službenim novinama Kantona Sarajevo.

Prethodno, 21.12.2015. godine i 07.07.2016. godine Sindikat se službeno obraćao resornom ministru Kazazoviću (akti u prilogu), ali je ministar Kazazović iz nama nepoznatih razloga oba puta iste ignorisao. Da li se radi o pritisku politički angažovanih direktora škola ili o nečemu drugom, ne znamo?!

Dio sindikalnog članstva i na hiljade mladih prosvjetnih radnika ne zaslužuju sistem u kojem će presudni biti mito, korupcija i nepotizam, a ignorisanjem ovog pitanja ministar Kazazović šalje njima i svima nama poruku da nije vrijedno ostati u Bosni i Hercegovini i boriti se za bolje i pravednije društvo – društvo jednakih šansi za sve.

Još jednom javno upozoravamo ministra Kazazovića, ovog puta još jasnije i glasnije: Budite i dalje naš ministar, potpišite i objavite novi Pravilnik! Nemojte se bojati onih oko vas, koji Vam se smješkaju i dodvoravaju, a prije svega mislimo na „mandat-direktore“, „pendrek-šefove“, „savjet-direktore“, „direktore koji ne znaju da je davno uvedeno devetogodišnje obrazovanje“, „vječne-direktore“, smijenjene direktore, „penzija-direktore“, „pendrek-savjetnike“ i ine kojima su učenici i prosvjetni radnici stalno na jeziku, a ustvari im je lični interes glavni cilj. Oni će se prepoznati u ovom saopštenju, a mi ćemo se u okviru završetka parlamentarne procedure oko usvajanja Zakona o osnovnom odgoju i obrazovanju javno oglasiti, posebno o zabrani političkog djelovanja direktora škola. Kada Vas, ministre naš, oni napadaju, znajte da ste na Pravom putu, a iza Vas i uz Vas će stati na hiljade prosvjetnih radnika.

Srdačan pozdrav,         

PREDSJEDNIK

Saudin Sivro

Dostaviti:

1.      Naslovu,

2.      www.ssooioks.com,

3.      a/a.


U prilogu dostavljeno:

- Zahtjev za donošenje novog Pravilnika sa kriterijima za prijem radnika u radni odnos u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo, akt broj: 1215/15 od 21.12.2015. godine;

- Zahtjev za potpisivanje novog Pravilnika, akt broj 798/16 od 07.07.2016. godine;

- Zaključak Skupštine povjereništva broj 1168/16 od 19.10.2016. godine;

- Pravilnik sa kriterijima za prijem radnika u radni odnos u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama kao javnim ustanovama na području Kantona Sarajevo.

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de