SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3449204
DanasDanas612
JučeJuče1214
Ove sedmiceOve sedmice6816
Ovaj mjesecOvaj mjesec25694
UKUPNO:UKUPNO:3449204

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 58 gostiju i 2 članova

Apel za prikupljanje pomoći kolegi Dugaliću

Poštovana/i, na našu email adresu je stigao apel za pomoć kolegi Elviru Dugaliću iz Pete gimnazije.

S tim u vezi dostavljamo apel u kojem stoji:

Poštovane kolege!

         Obraćamo Vam se molbom da pomognete našem profesoru  Elviru Dugaliću da prikupi neophodna sredstva  zatransplantaciju bubrega. On je trenutno pacijent na dijalizi i nadamo se da će uz pomoć dobrih ljudi prikupiti potrebna sredstva za liječenje u Republici Francuskoj, Kliničkom Centru u Nici, koja iznose 80.000,00 KM. Ta sredstva  nije u mogućnosti sam da obezbijedi. Kao patriota bio je pripadnik Armije RBiH, ranjavan je  tri puta, dobitnik najviših ratnih priznanja te RVIsa visokim postotkom. Nikada nije odustajao od borbe za odbranu države i njenih građana. Nastojao je da nastavi sa  normalnim životom i da na pošten način sebi obezbijedi  egzistenciju i pristojan život.

Ove godine mu je otkazala funkcija bubrega  što je jedna od posljedica ranjavanja  tokom rata 1992-1995. godine. Elvir je dugogodišnji prosvjetni radnik i ogledalo mladih. Kao vrijedan radnik u prosvjeti potpuno se posvetio radu sa djecom, te se mimo nastave  uvijek angažovaozajedno sa učenicima na  pripremanju raznih predstava, stand up komedija, snimanju filmova te pripremanju  učenika za takmičenje u govorništvu i u CIVITAS-u.  Ne bi ovom prilikom nabrajali brojne nagrade i priznanja za njegov  rad  kao i učešće u humanitarnim projektima ali smo željeli da  Vam prikažemo koliki je angažman profesora u  školi i radu sa djecom.

Danas se bori za vlastiti život! Naosnovu pravosnažnih presuda po Kolektivnom ugovoru  već  više od četiri godine, Vlada i njene nadležne institucije duguju profesoru Dugaliću preko 20.000 ,00 KM. Isto tako, firma ˝Vranica˝ mu duguje finansijska sredstva koja je uplatio za  rješenje stambenog pitanja  prije 10 godina, za šta je podigao kredit. Zgrada se nikada nije počela graditi.  Pravosnažna je i presuda nadležnog suda  po kojem bi mu trebala biti vraćena  novčana sredstva koja je uplatio, iako je prošlo  više od pet godina  nisu mu vraćena ta sredstava koja bi mu bila sasvim dovoljna za  liječenje. Najjednostavnije rečeno profesor Elvir Dugalić je prevaren od društva za koje se borio!!! Nakon mnogih medijskih istupa te prethodnih obraćanja nadležnim institucijama iste su ignorisale zahtjev našeg sugrađanina, pravili se nevješti i lopticu prebacivali sa institucije na instituciju te je prinuđen da se obrati građanima na ovaj način. 

Pomozimo mu da sakupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega. Mi ne smijemo odustati od njega i njegove borbe kao što i on nije odustao od borbe  ni u periodu 1992-1995.  a ni danas.  Vaša i naša mala pomoć može biti presudna i nadamo se daćemo zajedno uspjeti !!!

Donacije se mogu uplatiti na račun: 

SWIFT 

UNCRBA22

Račun u KM: 

Giro Acc:3389102509090857

UniCredit Bank (Konvertibilne Marke) 

 

 

 

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de