SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik sa XII vanredne sjednice Skupštine povjereništva

Broj: 1579/23

Sarajevo, 29.8.2023.godine      - IZVOD –

Z A P I S N I K

sa Dvanaeste vanredne sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, a koja je održana u utorak, 29.8.2023. godine u Domu sindikata, Obala Kulina bana 1, Sarajevo, s početkom u 13:00 sati.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne i konstatovao da postoji kvorum za punopravno odlučivanje, sjednici prisustvuje 65 članova Povjereništva. U funkciji člana Kantonalnog odbora sjednici prisustvuje S. Lekperić. Sjednici prisustvuje Selvedin Šatorović, predsjednik SSS BiH i SSOOIO F BiH. Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić.

Predložen je sljedeći:

 Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa Šeste redovne sjednice Skupštine povjereništva, koja je održana u nedjelju, 25.06.2023. godine u S.R.C.A. Ajdinovići Olovo,

2. Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo,

3. Stav Sindikata po pitanju reforme obrazovanja u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo,

4. Tekuća pitanja.

Predloženi dnevni red usvojen je jednoglasno.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Zapisnik sa Šeste redovne sjednice, koja je održana u nedjelju, 25.06.2023. godine u S.R.C.A. Ajdinovići Olovousvojen je jednoglasno.

Ad2. Jednoglasno je usvojen zaključakSkupština povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo podržava aktivnosti Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo po pitanju zaštite i unaprjeđenja radno-pravnog i ekonomsko-socijalnog statusa radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo. Skupština povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo stoji na raspolaganju za svaki oblik podrške Kantonalnom odboru, ukoliko se ukaže potreba za istom.

Ad3. Većinom glasova ZA i jedan SUZDRŽAN (K.B.) usvojen je zaključakSkupština povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo od ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo traži i upućuje javni poziv za zajednički sastanak ministrice i njenih saradnika sa sindikalnim povjerenicima svih sindikalnih podružnica u Kantonu Sarajevo, koji predstavljaju 4500 radnika, čiji zadatak je da provode reformu u obrazovanju.  Skupština povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo od ministrice za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo traži da se na navedenom sastanku, u interesu učenika i kvalitete odgojno-obrazovnog procesa, jasno i precizno odgovori na sva pitanja koja zbunjuju nastavnike i učitelje u Kantonu Sarajevo. Skupština povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo naglašava da će podržati svaku kvalitetnu promjenu od koje će koristi imati naši učenici.

Ad4.  Nije bilo diskusije.

Sjednica Skupštine je završena u 16:00h.

ZAPISNIK SAČINILA                              PREDSJEDNIK

 Sanela Hadžiabdić                                  Saudin Sivro

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de