SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik sa IV sjednice SP

Broj: 768/22- IZVOD –

Sarajevo, 26.5.2022. godine

Z A P I S N I K 

sa IV sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, a koja je održana u četvrtak, 26.5.2022. godine u Domu sindikata, Obala Kulina bana 1, Sarajevo, s početkom u 14:00 sati.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne i konstatovao da postoji kvorum za punopravno odlučivanje. Nekoliko članova Povjereništva je opravdano odsutno. U funkciji članova Kantonalnog odbora sjednici prisustvuju: Z. Ibrović i S. Lekperić. Sjednici prisustvuje i predsjednik Kantonalnog odbora SSVOONK-a BiH Kantona Sarajevo, Admir Šuvalić te šef pravne službe SSS BiH, Adis Kečo. Za zapisničara je određena Alma Kečo. 

Predložen je sljedeći:

Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa V vanredne sjednice Skupštine povjereništva,

2. Odluka o prihvatanju teksta Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i davanje ovlaštenja za njegovo potpisivanje,

3. Odluka o imenovanju predstavnika Sindikata u Komisiji za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo,

4. Dogovor o realizaciji Odluke Kantonalnog odbora o organizaciji i realizaciji protesta, broj: 661/22 od 6.5.2022. godine,

5. Tekuća pitanja. 

Predsjednik predlaže dopunu Dnevnog reda sa jednom tačkom: Odluka o formiranju liste arbitara. Prijedlog predsjednika se uvažava te se u dnevni red uvrštava pod tačkom 4. Odluka o formiranju liste arbitara, a tačka 4. iz prijedloga dnevnog reda prelazi u tačku 5, a tačka 5. u tačku 6, te se jednoglasno usvaja sljedeći zaključak: Skupština povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja prijedlog dopune dnevnog reda te se u dnevni red uvrštava pod tačkom 4. Odluka o formiranju liste arbitara, tačka 4. iz prijedloga dnevnog reda prelazi u tačku 5, a tačka 5. u tačku 6.

Na osnovu navedenog usvaja se sljedeći 

Dnevni red: 

1. Usvajanje zapisnika sa V vanredne sjednice Skupštine povjereništva,

2. Odluka o prihvatanju teksta Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i davanje ovlaštenja za njegovo potpisivanje,

3. Odluka o imenovanju predstavnika Sindikata u Komisiji za tumačenje Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo,

4. Odluka o formiranju liste arbitara,

5. Dogovor o realizaciji Odluke Kantonalnog odbora o organizaciji i realizaciji protesta, broj: 661/22 od 6.5.2022. godine,

6. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. Zapisnik sa Pete vanredne sjednice, koja je održana 18.4.2022. godine u Domu sindikata BiH, Sarajevo, s početkom u 12:05 sati, usvojen je većinom glasova ZA i jedan SUZDRŽAN. 

Ad2. i Ad3. Većinom glasova ZA i jedan SUZDRŽAN usvojena je odluka: Skupština povjereništva SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo prihvata tekst Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koji je usaglašen na sastanku Pregovaračkih timova Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata. Skupština povjereništva SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo daje ovlaštenje predsjedniku Kantonalnog odbora za potpisivanje Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koji je sastavni dio ove odluke. Kao predstavnici Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, u Komisiji za tumačenje i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo imenuju se:

- Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora i

- Envera Šukman, dopredsjednica Kantonalnog odbora. 

Ad4. Većinom glasova ZA i jedan SUZDRŽAN usvojena je odluka: Skupština povjereništva SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo zadužuje predsjednika Kantonalnog odbora Kantona Sarajevo da u skladu sa svojim nadležnostima, a nakon što stupi na snagu Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, formira listu arbitara koji će predstavljati ovaj Sindikat poštujući odredbe Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo. 

Ad5. Prisutnima se obratio Admir Šuvalić, predsjednik Kantonalnog odbora SSVOONK BiH-Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koji je između ostalog pomenuo da je potrebno da se održi zajednički sastanak Kantonalnih odbora, poslije kojeg se treba potpisati protokol o zajedničkoj saradnji i načinu djelovanja u narednom periodu.

Nakon diskusije, usmenog izvještaja sindikalnih povjerenika i usaglašavanja stavova, dogovoreno je da Kantonalni odbor održi sjednicu 3.6.2022. godine na kojoj će, na osnovu dogovora sa predsjednikom i članovima Kantonalnog odbora SSVOONK BiH-Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, biti donesena nova Odluka o organizaciji i realizaciji protesta. 

Ad6.  Većinom glasova ZA i jedan SUZDRŽAN usvojena je odluka o utvrđivanju funkcionalnog dodatka predsjedniku Kantonalnog odbora.

Sjednica Skupštine je završena u 16:00h.

ZAPISNIK SAČINILA   PREDSJEDNIK     

   Alma Kečo                 Saudin Sivro                                                                                                   

                                                                                                                  

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de