SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik sa XVI vanredne (elektronske) sjednice KO

Broj: 1492/23                         -IZVOD-

Sarajevo, 07.08.2023.godine

Z A P I S N I K

S 16. vanredne (elektronske) sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo (u daljem tekstu: Kantonalni odbor). Sjednica je počela 07.08.2023. godine u 08:30 sati. Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći dnevni red:

1.Odluka o imenovanju Pregovaračkog tima za zaključivanje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo

2.Odluka o utvrđivanju platforme za pregovore oko zaključivanja Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Jednoglasno je usvojena Odluka da se u Pregovarački tim Kantonalnog odbora SSOOiO  FBiH  –  Kantonalni odbor SOOOiO Kantona Sarajevo za zaključivanje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 24/22 i 40/22) imenuju: Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora, Envera Šukman, dopredsjednica Kantonalnog odbora, Amira Aganović, član Kantonalnog odbora,  Alma Kečo, stručni saradnik za pravne poslove u Sindikatu i Izudin Botić, član Nadzornog odbora. Imenovani Pregovarački tim obavezuje se da s Pregovačkim timom Vlade Kantona Sarajevo pregovara o izmjenama člana 51. stav (3) Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 24/22 i 40/22) i eventualno oko izmjena i dopuna ostalih članova Kolektivnog ugovora.

Ad2. Jednoglasno je usvojena Odluka da platforma za vođenje pregovora oko zaključivanja Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 24/22 i 40/22) bude povećanje koeficijenata za 15% svim radnicima u vrtićima i osnovnim školama.

16. vanredna elektronska sjednica Kantonalnog odbora je završena 07.08.2023. godine u 11:00 sati. 

ZAPISNIK SAČINILA                       PREDSJEDNIK

Alma Kečo                                          Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de