SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik sa VIII sjednice KO

Broj: 261/23                                                           -izvod-

Sarajevo, 19.1.2023.

Z A P I S N I K 

S Osme sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo koja je održana u četvrtak, 19.1.2023. godine u Domu sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, Sarajevo, s početkom u 11:00 sati. Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 12 članova Kantonalnog odbora prisutno te da postoji kvorum za punovažno odlučivanje. Sjednici ne prisustvuju I.K. i V.V. Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić. 

Predloženi dnevni red iz poziva glasi: 

D n e v n i   r e d 

1. Usvajanje zapisnika sa VII redovne sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koja je održana 26.12.2022. godine u Domu sindikata BiH,

2. Informacija o realizaciji odluka i zaključaka sa VII redovne sjednice Kantonalnog odbora,

3. Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo,

4. Razmatranje i usvajanje Nacrta Izvještaja o radu Kantonalnog odbora za 2022. godinu

5. Razmatranje i usvajanje Nacrta Programa rada Kantonalnog odbora za 2023. godinu,

6. Informacija o materijalno-finansijskom poslovanju u periodu 01.01.– 31.12.2022. g.,

7. Razmatranje i usvajanje Nacrta Finansijskog plana prihoda i rashoda za 2023. godinu,

8. Odluka o održavanju izvještajne sjednice Skupštine povjereništva,

9. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. Predloženi Zapisnik sa VII redovne sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koja je održana 26.12.2022. godine, jednoglasno je usvojen

Ad2. Jednoglasno je usvojen zaključak: SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo usvaja informaciju o realizaciji odluka i zaključaka sa VII redovne, sjednice Kantonalnog odbora. 

Ad3. U kontekstu aktivnosti Koordinacije sindikata SSS BiH Kantona Sarajevo koji platu primaju iz Budžeta Kantona Sarajevo, Fonda zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo i komunalne privrede Kantona Sarajevo usvojeni su odgovarajući zaključci. 

Ad4. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOIO Kantona Sarajevo usvaja Nacrt Izvještaja o radu SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo za period 01.01.2022. - 31.12.2022. godina. Isti se u obliku prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO F BiH – KO Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Skupštine. Sastavni dio Nacrta Izvještaja o radu SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo za period 01.01.2022. - 31.12.2022.  godina je Izvještaj o radu saradnika za administrativno-tehničke poslove, Izvještaj o radu saradnika za pravne poslove i Izvještaj o radu Kantonalnog odbora – mjesečni pregled

Ad5. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja Nacrt Programa rada SSOOiO F BiH – KO Kantona Sarajevo za 2023. godinu. Isti se u obliku prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Skupštine. 

Ad6. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo prihvata informaciju sa Treće sjednice Nadzornog odbora SP SSOOiO F BiH – KO Kantona Sarajevo o finansijsko-materijalnom poslovanju u periodu 01.01-31.12.2022. godina. Prijedlog Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – KO Kantona Sarajevo za period 01.01-31.12.2022. godine se upućuje Skupštini povjereništva na usvajanje. 

Ad7. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja Nacrt Finansijskog plana prihoda i rashoda SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo za 2023. godinu. Isti se u obliku prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO F BiH – KO Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Skupštine. 

Ad8. Jednoglasno je usvojena odluka: Peta sjednica Skupštine povjereništva Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo će se održati u srijedu, 25. januara 2023. godine. U slučaju objektivnih prepreka za održavanje sjednice u predviđenom terminu, predsjednik Kantonalnog odbora se ovlašćuje da promijeni mjesto, datum i satnicu održavanja sjednice i izvrši ostale aktivnosti za kvalitetnu realizaciji iste. 

Ad9. Jednoglasno se verifikuju odluke broj: 2125/23 od 27.12.2022. godine i broj: 2192/23 od 31.12.2022. godine. 

Članovima Kantonalnog odbora je predočen izvještaj popisne Komisije, te je konstatovno da se pomenuti izvještaj predoči članovima Skupštine povjereništva na znanje. 

Sjednica je završena u 12:30. 

      ZAPISNIK SAČINILA                                                                       PREDSJEDNIK 

      Sanela Hadžiabdić                                                                              Saudin Sivro   

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de