SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik sa XIII vanredne (elektronske) sjednice KO

Broj: 1767/22                       -IZVOD-

Sarajevo, 4.11.2022. godine

Z A P I S N I K 

S Trinaeste vanredne (elektronske) sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo. Elektronska sjednica Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo sazvana je i održana u skladu sa članom 4. stav (8) i (9) Poslovnika o radu.

Predložen je sljedeći:

Dnevni red:

1. Platforma za pregovore i imenovanje Pregovaračkog tima za zaključivanje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo.

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. Jednoglasno je usvojena Odluka da se u Pregovarački tim Kantonalnog odbora SSOOiO  FBiH  –  Kantonalni odbor Kantona Sarajevo za zaključivanje Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 24/22 i 40/22) imenuju: Saudin Sivro, predsjednik Kantonalnog odbora, Envera Šukman, dopredsjednica Kantonalnog odbora, Amira Aganović, član Kantonalnog odbora i Alma Kečo, stručni saradnik za pravne poslove u Sindikatu. Imenovani Pregovarački tim obavezuje se da s Pregovačkim timom Vlade Kantona Sarajevo pregovara o izmjenama člana 51. stav (3) Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 24/22 i 40/22) i eventualno oko izmjena i dopuna ostalih članova Kolektivnog ugovora.

Jednoglasno je usvojena Odluka da platforma za vođenje pregovora oko zaključivanja Kolektivnog ugovora o izmjenama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 24/22 i 40/22) bude povećanje koeficijenata za oko 10% svim radnicima u vrtićima i osnovnim školama, a prema prijedlogu platnih razreda i koeficijenata koji je 19.10.2022. godine (akt broj: 1619/22) upućen premijeru Kantona Sarajevo u okviru inicijative za izmjene Kolektivnog ugovora.

13. vanredna elektronska sjednica Kantonalnog odbora trajala je do 19:39 sati 4.11.2022. godine.

 

ZAPISNIK SAČINILA                                                                               PREDSJEDNIK

Sanela Hadžiabdić                                                                                       Saudin Sivro

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de