SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik VIII vanredne sjednice SP

Broj: 40/20                                                                         - I Z V O D -

Sarajevo, 13.1.2020. godine

Z A P I S N I K 

S VIII vanredne sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koja je održana u ponedjeljak, 13.1.2020. godine, uDomu sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, Sarajevo (prvi sprat – sala I) u 13:00 sati.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne i konstatovao da sjednici prisustvuju 43 člana te da postoji kvorum za punopravno odlučivanje. Po ovlaštenju sindikalnog povjerenika SP JU OŠ ˝Avdo Smailović˝ Sarajevo sjednici prisustvuje Melisa Ferkić te po ovlaštenju sindikalnog povjerenika SP JU ˝1. osnovna škola˝ Ilidža sjednici prisustvuje Dževada Begić-Čoko. Sjednici prisustvuju i članovi Kantonalnog odbora Zihnija Ibrović i Sulejman Lekperić. Ostali članovi Kantonalnog odbora, izuzev odsutnih D. Sanele i H. Adnana, prisustvuju u funkciji članova Skupštine. Sjednici prisustvuje i Alma Kečo, stručni saradnik za pravne poslove. Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić.

Predložen je sljedeći:

Dnevni red: 

1. Usvajanje zapisnika sa 8. redovne sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo,

2. Usvajanje odluke o prihvatanju teksta ispravke Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i davanje ovlaštenja predsjedniku Kantonalnog odbora za njegovo potpisivanje,

3. Tekuća pitanja.

Predsjednik predlaže dopunu Dnevnog reda sa jednom tačkom: Dopuna Poslovnika o radu Skupštine povjereništva. Prijedlog predsjednika se uvažava te se u dnevni red uvrštava pod tačkom 3. Dopuna Poslovnika o radu Skupštine povjereništva, a tačka 3. iz prijedloga dnevnog reda prelazi u tačku 4, te se jednoglasno usvaja sljedeći zaključak:

Skupština povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja prijedlog dopune dnevnog reda te se u dnevni red uvrštava pod tačkom 3. Dopuna Poslovnika o radu Skupštine povjereništva a tačka 3. iz prijedloga dnevnog reda prelazi u tačku 4.

Na osnovu navedenog usvaja se sljedeći

Dnevni red:

1. Usvajanje zapisnika sa 8. redovne sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo,

2. Usvajanje odluke o prihvatanju teksta ispravke Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i davanje ovlaštenja predsjedniku Kantonalnog odbora za njegovo potpisivanje,

3. Dopuna Poslovnika o radu Skupštine povjereništva,

4. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Zapisnik sa VIII redovne sjednice Skupštine povjereništva usvojen je jednoglasno.

Ad2. Jednoglasno usvojena odluka: Skupština povjereništva SSOOiOFBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo prihvata prijedlog teksta Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koji je usaglašen na sastanku Pregovaračkih timova Vlade Kantona Sarajevo i Sindikata, održanom 10.1.2020. godine. Skupština povjereništva SSOOiOFBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo daje ovlaštenje predsjedniku Kantonalnog odbora za potpisivanje prijedloga teksta Kolektivnog ugovora o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo koji je sastavni dio ove odluke.

Ad3. Jednoglasno je usvojena odluka: Skupština povjereništva SSOOiO FBiH - Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja Dopunu poslovnika o radu Skupštine povjereništva, ista glasi: U članu 5. Poslovnika o radu Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH−Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo iza stava (6) dodaje se novi stav (7) koji glasi ˝Izuzetno, sjednica Skupštine povjereništva može se održati elektronskim i telefonskim putem˝. Dosadašnji stav (7) ovog člana postaje stav (8). Ova dopuna Poslovnika je sastavni dio Poslovnika o radu Skupštine povjereništva SSOOiO F  BiH−Kantonalni odbora SSOOiO Kantona Sarajevo, broj : 126/16 od 22.01.2016. godine.

Ad4. - Pravilnik o prepoznavanju, prevenciji i zaštiti od diskriminacije u osnovnim školama,           

         - uputa za postupanje vezano za moratorij na novo zapošljavanje na neodređeno vrijeme.

VIII vanredna sjednica Skupštine povjereništva završila je s radom u 14:30.

ZAPISNIK SAČINILA                                                                                  PREDSJEDNIK

    Sanela Hadžiabdić                                                                                     Saudin Sivro

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de