SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik V sjednica SP

Broj: 1507/18 - izvod -

Sarajevo, 31.10.2018. godine

Z A P I S N I K

S V redovne sjednice Skupštine povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koja je održana u srijedu, 31.10.2018. godine, u Domu sindikata u Sarajevu (velika sala), s početkom u 19:00 sati. Predsjedavajući je pozdravio prisutne i konstatovao da sjednici prisustvuje 55 članova te da postoji kvorum za odlučivanje.

Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić. 

Predložen je i usvojen sljedeći:

Dnevni red

1.      Zapisnik sa VI vanredne sjednice

2.      Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo

3.      Odluka o visini i raspodjeli sindikalne članarine

4.      Tekuća pitanja

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. Zapisnik sa VI vanredne sjednice Skupštine povjereništva usvojen je bez diskusije jednoglasno.

Ad2. Jednoglasno je usvojen zaključak: Skupština povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je konstatovala da je radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u osnovnim školama i predškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevo u prethodnom periodu u potpunosti zaštićen, a u odnosu na isti period prošle godine i unaprijeđen.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Skupština povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo u potpunosti podržava odluku Kantonalnog odbora kojom se prihvata tekst Sporazuma o osnovici za obračun plaća u 2019. godini za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo prema kojem će osnovica počev od 01.01.2019. godine iznositi 310,00 KM, a u slučaju sticanja finansijskih mogućnosti za uvećanje osnovice, na kraju svakog kvartala u 2019. godini Vlada Kantona Sarajevo i SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo će zajednički razmatrati i sporazumno utvrđivati veću osnovicu od 310,00 KM.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Skupština povjereništva SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo od resornog ministra prof. dr. Elvira Kazaovića traži da odmah stavi van snage Pravilnik o stručnom nadzoru, vrednovanju i stručnoj pomoći u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama i centrima za odgoj i obrazovanje učenika s poteškoćama u razvoju i domovima učenika Kantona Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo“, broj: 44/18).

Ad3. Većinom glasova ZA usvojena je odluka o visini i raspodjeli sindikalne članarine kojom se osnovna sindikalna članarina od 1% dijeli prema sljedećim kriterijima:

50% - uplaćuje na račun sindikalne podružnice u kojoj član Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine radi;

20% - uplaćuje na račun Upravnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine;

30% - uplaćuje na račun Kantonalnog odbora Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo.

Ad4.Nije bilo diskusije.

Sjednica Skupštine je završena u 22:00.

ZAPISNIČAR                                                                                               PREDSJEDNIK

Sanela Hadžiabdić                                                                                        Saudin Sivro

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de