SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik XIII vanredne sjednice KO

Broj: 1249/20                                                        IZVOD

Sarajevo, 10.7.2020. godine

Z A P I S N I K   

Sa XIII vanredne sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo, koja je održana u petak, 10.7.2020. godine u Domu sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, Sarajevo (I sprat) s početkom u 9:00 sati. Sjednica je prvobitno bila najavljena za 10:00 sati, ali zbog neodložnog, kasnije najavljenog sastanka kojem je predsjednik trebao prisustvovati, izmijenjen je termin održavanja sjednice.

Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 13 članova Kantonalnog odbora prisutno te da postoji kvorum za punovažno odlučivanje. Odsustvo sa sjednice pravdao je Aljo Dervišević. Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić.

Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći dnevni red:

 

1. Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo,

2. Informacija o radu Komisije za evidentiranje  i zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo s osvrtom na konkurse za prijem radnika,

3. Tekuća pitanja.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo očekuje od pregovaračkog tima Sindikata da ispregovara Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo u interesu članstva i da isti bude potpisan do 31.8.2020. godine. Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo od pregovaračkog tima Vlade KS i od Vlade Kantona Sarajevo zahtijeva da se najkasnije do 31.8.2020. godine ispregovara i potpiše Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo koji će sadržavati minimalno sva prava i obaveze ugovornih strana koja su definisana važećim Kolektivnim ugovorom. Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo od ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo zahtijeva da se prekine praksa odugovlačenja potpisivanja Protokola o vođenju pregovora i završetka procesa pregovora koji se mora okončati potpisivanjem Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo najkasnije do 31.8.2020. godine. Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo zadužuje predsjednika Kantonalnog odbora da sazove redovnu sjednicu Kantonalnog odbora sredinom 8. mjeseca 2020. godine, na kojoj će se donijeti adekvatne odluke o provođenju radikalnih sindikalnih akcija, u slučaju da bude evidentno da Kolektivni ugovor neće biti potpisan do 31.8.2020. godine. Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti dostaviti premijeru Kantona Sarajevo, pregovaračkom timu Vlade Kantona Sarajevo, pregovaračkom timu Sindikata, sindikalnim podružnicama i članovima Kantonalnog odbora.

Ad2. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona prihvata informaciju o radu Komisije za evidentiranje i zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo i iskazuje punu podršku u radu predstavnika oba sindikata obrazovanja u navedenoj Komisiji. Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo od ministra za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo zahtijeva da se rješenja o zbrinjavanju i saglasnosti za javne konkurse školama dostave najkasnije do 25.7.2020. godine, kako se u septembru 2020. godine ne bi desila situacija promjene nastavnika, odnosno kako bi se javni konkursi okončali do početka školske 2020/2021. godine. Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a isti dostaviti ministru za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, članovima Komisije za evidentiranje i zbrinjavanje zaposlenika za čijim radom je prestala potreba u osnovnim i srednjim školama na području Kantona Sarajevo, sindikalnim podružnicama i članovima Kantonalnog odbora.

Ad3. Jednoglasno je usvojena odluka: Daje se ovlaštenje predsjedniku Kantonalnog odbora da izvrši narudžbu multifunkcijskog uređaja (kopir, printer, skener).

Jednoglasno je usvojena odluka kojom se verifikuje odluka broj 1158/20 od 1.7.2020. godine, odluka broj 1170/20 od 1.7.2020. godine i  odluka broj 1200/20 od 6.7.2020. godine.

Sjednica je završena u 13:10.

ZAPISNIČAR                                                                                             PREDSJEDNIK               

Sanela Hadžiabdić                                                                                       Saudin Sivro

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de