SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik X sjednice KO

Broj: 1473/18                                                                                                            -izvod-

Sarajevo, 23.10.2018. godine 

Z A P I S N I K 

S X sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo koja je održana u utorak, 23.10.2018. godine u prostorijama SSOOiO F BiH, Dom sindikata, Obala Kulina bana 1/IV, u 19:00 sati. Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 13 članova Kantonalnog odbora prisutno te da postoji kvorum za punovažno odlučivanje.  Sjednici prisustvuje i predsjednik Nadzornog odobra Izudin Botić. Sjednici ne prisustvuju članovi Kantonalnog odbora Edin K. i Envera Š. Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić. 

Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći: 

D n e v n i   r e d

1.      Zapisnik sa VI vanredne sjednice

2.      Zapisnik sa VII vanredne sjednice

3.      Informacija o realizaciji odluka i zaključaka sa VI i VII vanredne sjednice Kantonalnog odbora

4.      Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo

5.      Odluka o održavanju V sjednice Skupštine povjereništva

6.      Prijedlog Odluke o visini i raspodjeli sindikalne članarine

7.      Odluka o odobravanju sredstava za adaptaciju kancelarije

8.      Odluka o imenovanju pregovaračkog tima

9.      Odluka o davanju saglasnosti za potpisivanje Sporazuma o osnovici za 2019.

10.  Tekuća pitanja 

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. Predloženi Zapisnik sa VI vanredne sjednice KO jednoglasno je usvojen. 

Ad2. Predloženi Zapisnik sa VII vanredne sjednice KO jednoglasno je usvojen. 

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja informaciju o realizaciji odluka i zaključaka sa VI i VII vanrednesjednice Kantonalnog odbora. 

Ad4. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je konstatovao da je radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u osnovnim školama i predškolskim ustanovama u Kantonu Sarajevo u prethodnom periodu u potpunosti zaštićen, a u odnosu na isti period prošle godine i unaprijeđen. 

Ad5. Jednoglasno je usvojena odluka: V redovna sjednica Skupštine povjereništva Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo će biti održana u srijedu, 31.10.2018. godine u 19:00 sati, u velikoj sali Doma sindikata, Obala Kulina bana 1, Sarajevo. 

Ad6. Većinom glasova ZA i jedan SUZDRŽAN usvojen je zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo prihvata tekst Odluke o visini i raspodjeli sindikalne članarine. Pomenuta odluka se upućuje u formi prijedloga Skupštini povjereništva na usvajanje. 

Ad7. Jednoglasno je usvojena odluka: Kantonalni odbor SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo odobrava novčana sredstva za adaptaciju kancelarijskog prostora Kantonalnog odbora Kantona Sarajevo, ul. Obala Kulina bana 1/V, Sarajevo. 

Ad8. Jednoglasno je usvojena odluka: kojom se imenuju članovi Pregovaračkog tima Kantonalnog odbora  SSOOiO  F  BiH  –  Kantonalni odbor Kantona Sarajevo za zaključivanje Kolektivnog ugovora za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo. 

Ad9. Jednoglasno je usvojena odluka: Prihvata se tekst Sporazuma o osnovici za obračun plaća u 2019. godini za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo. 

Ad10. Jednoglasno je usvojena odluka: kojom se verifikuju odluke broj 1224/18 od 07.09.2018. godine i 1267/18 od 13.09.2018. godine. 

Sjednica je završena u 21:30. 

      ZAPISNIČAR                                                                                                     PREDSJEDNIK 

Sanela Hadžiabdić                                                                                                    Saudin Sivro

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de