SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik VIII sjednice KO

 

 

Broj: 472/18-IZVOD-

Sarajevo, 03.04.2018. godine

Z A P I S N I K

 

 

S VIII sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo koja je održana u utorak, 03.04.2018. godine u sali za sastanke kompleksa sportsko-rekreativnog centra ˝Ajdinovići˝ Olovo, u 10:00 sati. Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 13 članova Kantonalnog odbora prisutno, uključujući i predloženog člana Kantonalnog odbora s područja Općine Centar, Vildanu V. Opravdano je odsutna Edina K. Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić.

Predsjednik Saudin Sivro je predložio da se predložena tačka 5. Dnevnog reda izmijeni i da glasi: Razmatranje neopozive ostavke predsjednika Kantonalnog odbora.

S predloženom izmjenom jednoglasno je usvojen sljedeći:

 

D n e v n i   r e d

 

 

1. Usvajanje prijedloga zapisnika sa VII sjednice Kantonalnog odbora,

2. Informacija o realizaciji odluka i zaključaka sa VII sjednice Kantonalnog odbora,

3. Razmatranje i usvajanje izmijenjenog prijedloga Finansijskog plana prihoda i rashoda Kantonalnog odbora za 2018. godinu,

4. Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo,

5. Razmatranje neopozive ostavke predsjednika Kantonalnog odbora,

6. Razmatranje i usvajanje odluke o razrješenju predsjednika Kantonalnog odbora,

7. Razmatranje i usvajanje odluke o imenovanju predsjednika Kantonalnog odbora,

8. Tekuća pitanja.

 

 

R E A L I Z A C I J A

 

Ad1. Predloženi Zapisnik sa VII sjednice KO jednoglasno je usvojen.

 

Ad2. Jednoglasno je usvojen zaključak:SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja informaciju o realizaciji odluka i zaključaka sa VII sjednice Kantonalnog odbora.

 

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvajaju se izmjene Finansijskog plana prihoda i rashoda SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo za 2018. godinu. Isti se u obliku prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO F BiH – KO Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Skupštine.

 

Ad4. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja tekst odluke o održavanju protesta i štrajka upozorenja i isti se u obliku prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO F BiH – KO Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Skupštine.

 

Ad5. Većinom glasova ZA i jednim glasom PROTIV (S.S.) usvojen je zaključak:Kantonalni odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo donosi zaključak kojim se odbija molba predsjednika Kantonalnog odbora, a naknadno dostavljena neopoziva ostavka se neće razmatrati.

 

Ad6. Zbog usvajanja zaključka pod Ad.5 ova tačka nije razmatrana.

 

Ad7. Zbog usvajanja zaključka pod Ad.5 ova tačka nije razmatrana.

 

Ad8.Jednoglasno je usvojena odluka kojom se verifikuje odluka broj 393/18 od 25.03.2018. godine.

 

 

Sjednica je završena u 11:00.

 

 

      ZAPISNIČAR                                                                                                     PREDSJEDNIK

 

Sanela Hadžiabdić                                                                                                    Saudin Sivro

 

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de