SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Zapisnik VI sjednice KO

Broj: 35/18

Sarajevo, 15.01.2018. godine                                             -IZVOD-

Z A P I S N I K

Sa VI sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo koja je održana u ponedjeljak, 15.01.2018. godine u Domu sindikata, Obala Kulina bana 1, Sarajevo, s početkom u 10:00 sati. Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je 11 članova Kantonalnog odbora prisutno, opravdano odsutni Envera Š. i Sulejman L. Sjednici prisustvuju  predsjednik i članovi Nadzornog odbora. Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić.

Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći: 

 D n e v n i   r e d 

1.    Usvajanje zapisnika s 5. sjednice,

2.    Informacija o realizaciji odluka i zaključaka s 5. sjednice,

3.    Razmatranje i usvajanje prednacrta Izvještaja o radu za 2017. godinu,

4.    Razmatranje i usvajanje prednacrta Programa rada za 2018. godinu,

5.    Informacija o finansijsko-materijalnom poslovanju u periodu 01.01.– 31.12.2017. godina,

6.    Razmatranje i usvajanje prednacrta Finansijskog plana prihoda i rashoda za 2018. godinu,

7.    Radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj radnika u predškolskim ustanovama i osnovnim školama na području Kantona Sarajevo,

8.    Tekuća pitanja. 

R E A L I Z A C I J A 

Ad1. Predloženi Zapisnik s V sjednice KO jednoglasno je usvojen. 

Ad2. Jednoglasno je usvojen zaključak: SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo usvaja informaciju o realizaciji odluka i zaključaka s V sjednice Kantonalnog odbora. 

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: Prednacrt Izvještaja o radu SSOOiO F BiH – KO Kantona Sarajevo za period 01.01.2017. - 31.12.2017. godina u elektronskoj formi dostaviti članovima Kantonalnog odbora na razmatranje. Članovi Kantonalnog odbora u roku od 30 dana treba da dostave eventualne primjedbe i sugestije na isti. 

Ad4. Jednoglasno je usvojen zaključak: Prednacrt Programa rada za 2018. godinu u elektronskoj formi dostaviti članovima Kantonalnog odbora na razmatranje. Članovi Kantonalnog odbora u roku od 30 dana treba da dostave eventualne primjedbe i sugestije na isti. 

Ad5. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo prihvata informaciju o finansijsko-materijalnom poslovanju u periodu 01.01.– 31.12.2017. godina.

Ad6. Jednoglasno je usvojen zaključak: Prednacrt Finansijskog plana prihoda i rashoda za 2018. godinu u elektronskoj formi dostaviti članovima Kantonalnog odbora na razmatranje. Članovi Kantonalnog odbora u roku od 30 dana treba da dostave eventualne primjedbe i sugestije na isti. 

Ad7.Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je upoznat s informacijom o toku pregovora s Vladom Kantona Sarajevo i podržava stavove pregovaračkog tima Sindikata te očekuje da se Kolektivni ugovor za djelatnosti predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo i Sporazum o osnovici plaće za 2018. godinu potpišu najkasnije do 01.03.2018. godine. 

Ad8. Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo smatra da se JU OŠ ˝6. mart˝ Hadžićizahtjevom treba obratiti Ministarstvu za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo smatra da po rješenju PIO/MIO od 30.10.2017. godine A.I. može iskoristiti pouku o pravnom lijeku ukoliko nije istekao rok za podnošenje tužbe uz uslov prethodne konsultacije s pravnom službom SSS BiH. Po pitanju Rješenja o 40-časovnoj radnoj sedmici imenovane, Kantonalni odbor smatra da ukupan zbir zaduženja u istoj treba biti 40.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo od Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo traži dopunu revidiranog NPP-a za predmet biologija u osnovnim i srednjim školama, a dopuna podrazumijeva profil diplomirani biolog s položenom grupom predmeta VII stepena školske spreme.

Jednoglasno je usvojen zaključak: Kantonalni odbor SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo prihvata informaciju o odluci predsjedništva SSS BiH o organizovanju protesta i izražava punu spremnost za podršku i učešće prilikom realizacije iste.

Jednoglasno je usvojena odluka: I vanredna sjednica Skupštine povjereništva Kantonalnog odbora SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo će biti održana u ponedjeljak, 18.01.2018. godine u 09:00 sati, u velikoj sali Doma sindikata, Obala Kulina bana 1, Sarajevo. 

Sjednica je završena u 14:00. 

ZAPISNIČAR                                                                                                     PREDSJEDNIK 

Sanela Hadžiabdić                                                                                                   Saudin Sivro

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de