SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa I sjednice KO

 

Predmet: Izvod iz zapisnika sa I sjednice Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo, koja je održana u utorak, 08.09.2009. godine u Sarajevu sa početkom u 17:00 sati.

Na sjednici su prisutni svi članovi Kantonalnog odbora koji su imenovani od strane Sindikalnog povjereništva na sjednici održanoj 31.8.2009. godine u hotelu Sarajevo osim opravdano odsutne Envere Šukman (Alma Baraković, Aljo Dervišević, Enver Omeragić, Envera Šukman, Fahreta Sijerčić, Fahrudin Bičo, Husein Mehmedović, Irfana Kožljak, Jusuf Avdić, Maida Redžić, Sabiha Kadrić, Sanela Halač, Saudin Sivro, Sulejman Lekperić i Vildana Ramić-Rosić)

 

Odlukom prisutnih sjednicom predsjedava Alma Baraković.

Sjednici prisustvuje predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH,  Ibrahim Halvadžija.

Svi članovi Kantonalnog odbora su se pojedinačno predstavili.

Predsjedavajuća je pozdravila sve prisutne i konstatovala da sjednici prisustvuje dovoljan broj članova koji mogu odlučivati i donositi punovažne odluke, te je predložen sljedeći

DNEVNI RED

1.      Izbor predsjednika i dopredsjednika Kantonalnog odbora SSOOiO Kantona Sarajevo

2.      Imenovanje članova pregovaračke grupe

3.     Tekuća pitanja

Predloženi dnevni red jednoglasno je usvojen.

Doneseni su sljedeći zaključci i odluke:                                  

Prisutni članovi Kantonalnog odbora su se, nakon rasprave o prijedlozima, složili da se odmah glasa i za predsjednika i dopredsjednika Kantonalnog odbora SSOOiO Kantona Sarajevo.

Jednoglasno su predložili tri kandidata: Saudina Sivru, Envera Omeragića i Vildanu Ramić-Rosić.

Dogovoreno je da se glasa tajno ispisivanjem imena kandidata za predsjednika i dopredsjednika Kantonalnog odbora SSOOiO Kantona Sarajevo, a zatim da se izvrši prebrojavanje glasova.

Nakon obavljenog glasanja predsjedavajuća je izvršila prebrojavanje glasova za funkciju predsjednika Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo za period 2009-2013. godina i konstatovano je sljedeće:  

Saudin Sivro – osvojenih  8 glasova        

Enver Omeragić – osvojenih 4 glasa 

Vildana Ramić-Rosić – osvojenih 2 glasa.

Donesena je odluka da će funkciju predsjednika Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo za period 2009-2013. godina obavljati Saudin Sivro koji je dobio 8 (osam) glasova.

Sporazumno je dogovoreno da će dopredsjednik Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo za period 2009-2013. godina biti Enver Omeragić koji je dobio 4 (četiri) glasa prilikom glasanja za funkciju predsjednika Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo za period 2009-2013. godina.

Imenovana je pregovaračka grupa (predsjednik Kantonalnog odbora, dopredsjednik Kantonalnog odbora, bivši predsjednik Kantonalnog odbora i član Kantonalnog odbora iz prošlog saziva) koja će ići na pregovore sa Ministrom obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo koji su zakazani za srijedu, 9.9.2009. godine u 12:00 sati.

Sjednica je završena u 19:00 sati.

Zapisničar                                                                              Predsjedavajući

Mirsada Čakal                                                                         Alma Baraković

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de