SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa X sjednice KO

 

Predmet: Izvod iz zapisnika sa X sjednice Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Kanton Sarajevo, koja je održana u nedjelju, 16.5.2010. godine u Sarajevu sa početkom u 11:00 sati.
Na sjednici je prisutno 12 članova Kantonalnog odbora (opravdano odsutne: Alma Baraković, Maida Redžić i Vildana Ramić-Rosić).

Predsjedavajući je pozdravio prisutne, konstatovao da je na sjednici prisutan dovoljan broj članova KO za punopravno odlučivanje i za zapisničara odredio Sanelu Hadžiabdić.

 

Jednoglasno je usvojen sljedeći dnevni red

D n e v n i   r e d

  1. Usvajanje zapisnika sa IX sjednice Kantonalnog odbora;
  2. Informacija o realizaciji odluka, zaključaka i stavova sa IX sjednice Kantonalnog odbora;
  3. Odluka o održavanju vanrednih sjednica Kantonalnog odbora;
  4. Informacija o realizaciji Odluke GO SSS BiH o Prvomajskom protestnom skupu;
  5. Informacija o sastancima povjerenika i članova KO;
  6. Projekat (seminar) pod nazivom "Da li znamo dovoljno o radnom zakonodavstvu?";
  7. Pregovori o zahtjevima SSOOiO BiH Kanton Sarajevo;
  8. Tekuća pitanja.

Ad1. Zapisnik sa IX sjednice sa jednom izmjenom usvojen je sa 11 glasova ZA i 1 PROTIV. Ubuduće će se zapisnik sa tonskim zapisom dostavljati Fahreti Sijerčić na njen lični zahtjev.

Ad2.  Jednoglasno je usvojen zaključak da se Vladi KS uputi dopis u čijem prilogu će biti dopisi iz podružnica vezano za način ostvarivanja prava na naknadu za prijevoz. Jednoglasno je usvojen zaključak da se Džemi Dževlanu isplati rad u mjesecu maju, s tim da imenovani obući Sanelu Halač za rad sa finansijama, a predsjednik KO se obavezuje da obavi razgovor sa direktorom VORTT-a u kojem će se od ove firme tražiti da oni preuzmu vođenje blagajne u okviru iznosa koji im se već plaća.

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak da se vanredne sjednice KO do daljnjeg održavaju prema potrebi i rad na istim se neće plaćati osim u slučajevima kada ima sredstava za tu namjenu.

Ad4. Sa 11 glasova ZA i 1 PROTIV (Sulejman L.) donesen je stav da je loša priprema i organizacija Prvomajskog protesta jedan od razloga za relativno mali odaziv na protestu sindikalnih aktivista.

Ad5. Konstatovao je da je od pozvanih 76 povjerenika i članova KO sastancima prisustvovalo njih 50.

Ad6. Dogovoren je program seminara koji bi se, u skladu sa finansijskim mogućnostima, održao u periodu 21.06-22.06.2010. godine u hostelu Feri na Igmanu.

Ad7. Predsjednik je izvijestio prisutne da je 26.04.2010. godine održan prvi sastanak sa Ministrom vezano za Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog obrazovanja u Kantonu Sarajevo, druga runda pregovora trebala se održati 12. ili 13. maja tekuće godine. Čekamo nastavak pregovora.

Ad8. Jednoglasno je donešen stav da će KO nastaviti dalje djelovati ukoliko se Slobodan K. pismeno obrati KO. Na osnovu izjave Nermine B. kojom iznosi svoj problem jednoglasno je odlučeno da koordinator za tu školu obavi razgovor sa Nerminom B, povjerenikom sindikalne podružnice i direktoricom škole. Na osnovu obavijesti iz sindikalne podružnice ˝Alija Nametak˝ o isplati finansijske pomoći Zakiri L. i Senadi H., jednoglasno je donešena odluka da se imenovanim isplati finansijska pomoć u iznosu od po 150.00 KM. Jednoglasno je donešen zaključak da na sljedećoj Skupštini KP jedna od tačaka dnevnog reda bude isplata finansijskih pomoći. Sa 10 glasova ZA i 2 SUZDRŽANA (Fahreta S. i Husein M.) donešena je odluka kojom se odobravaju novčana sredstva u visini do 500.00 KM za plaćanje Komisije za Izmjene i dopune Kolektivnog ugovora. Jusuf A. je predložio da se na sljedećoj sjednici KO preispitaju donijete odluke u proteklih 7 mjeseci.

Sjednica završena u 15:05.

Zapisničar                                                                                     Predsjednik

Sanela Hadžiabdić                                                                        Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de