SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa VIII sjednice KO

 

Predmet: Izvod iz zapisnika sa VIII sjednice Kantonalnog odbora Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja BiH Kanton Sarajevo, koja je održana u subotu, 6.3.2010. godine u Sarajevu sa početkom u 12:00 sati.

Sjednici je prisustvovalo 12 članova Kantonalnog odbora (opavdano odustni: Alma Baraković, Vildana Ramić-Rosić i Envera Šukman) i predsjednik Nadzornog odbora KP SSOOiO BiH KS. Presjedavajući je pozdravio prisutne. Za zapisničara ja odredio Sanelu Hadžiabdić.

 

Predložen je i jednoglasno usvojen sljedeći

D n e v n i   r e d

  1. Izmjene i dopune Poslovnika o radu Kantonalnog odbora
  2. Usvajanje zapisnika sa VI i VII sjednice i I vanredne sjednice Kantonalnog odbora;
  3. Ekonomsko-socijalni položaj zaposlenika u osnovnom i predškolskom obrazovanju i odgoju u Kantonu Sarajevo;
  4. Razmatranje i usvajanje Nacrta Izvještaja o radu Kantonalnog odbora za period 8.9.2009-01.03.2010. godina;
  5. Razmatranje i usvajanje Nacrta Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora u 2009. godini;
  6. Razmatranje i usvajanje Nacrta Programa rada Kantonalnog odbora za period 2009-2013. godine;
  7. Razmatranje i usvajanje Nacrta Programa rada Kantonalnog odbora za 2010. godinu;
  8. Razmatranje i usvajanje Nacrta Finansijskog plana prihoda i rashoda SSOOiO KS za 2010. godinu;
  9. Koncepcija devetogodišnjeg obrazovanja;
  10. Izmjene i dopune Zakona o osnovnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo
  11. Tekuća pitanja.

AD1. Jednoglasno je usvojen Poslovnik o radu Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS sa 2 predložene izmjene.

AD2.  Sa 10 glasova ZA usvojen je zapisnik sa VI sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS. Sa 10 glasova ZA usvojen je Zapisnik sa VII sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS. Sa 9 glasova ZA usvojen je Zapisnik sa I vanredne sjednice Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS.

Ad3. Jednoglasno je donosen zaključak: Zadužuje se predsjednik KO da organizuje Skupštinu Povjereništva u ponedjeljak, 22.3.2010. godine u 16:00 sati. Sa 11 glasova ZA donosen zaključak da će, zbog nedovoljnih novčanih sredstava na računu SSOOiO BiH KS, troškove voznih karata i dnevnica članovima Skupštine Povjereništva snosit će sindikalne podružnice koje zastupaju članovi Skupštine Povjereništva.

Ad4. Jednoglasno je donosen zaključak: Usvaja se Nacrt Izvještaja o radu Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS za period 8.9.2009-01.03.2010. godina sa predloženim izmjenama i dopunama i isti se u formi Prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva na razmatranje i usvajanje za narednu sjednicu Skupštine Povjereništva.

Ad5. Jednoglasno je donosen zaključak: Usvaja se Nacrt Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS u 2009. godini koji je dostavio Nadzorni odbor KP SSOOiO BiH KS i isti se u formi Prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva na razmatranje i usvajanje za narednu sjednicu Skupštine Povjereništva.

Ad6. Jednoglasno je donosen zaključak: Usvaja se Nacrt Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS u periodu 8.9.2009-31.12.2009. godine koji je dostavio Nadzorni odbor KP SSOOiO BiH KS i isti se u formi Prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva na razmatranje i usvajanje za narednu sjednicu Skupštine Povjereništva.

Ad7. Jednoglasno je donosen zaključak: Usvaja se Nacrt Programa rada Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS za period 2009-2013. godine sa predloženim izmjenama i isti se u formi Prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva na razmatranje i usvajanje za narednu sjednicu Skupštine Povjereništva.

Ad8. Jednoglasno je donosen zaključak: Usvaja se Nacrt Programa rada Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS za 2010. godinu sa jednom predloženom izmjenom i isti se u formi Prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva na razmatranje i usvajanje za narednu sjednicu Skupštine Povjereništva

Ad9. Jednoglasno je donosen zaključak: Usvaja se Nacrt Finansijskog plana prihoda i rashoda SSOOiO BiH KS za 2010. godinu sa jednom predloženom dopunom i isti se u formi Prijedloga upućuje članovima Skupštine Povjereništva na razmatranje i usvajanje za narednu sjednicu Skupštine Povjereništva.

Ad10. Jednoglasno je donosen zaključak: Zadužuje se predsjednik KO da u saradnji sa članovima KO: Irfanom Kožljak, Sabihom Kadrić i Almom Baraković uputi dopis – inicijativa za rješavanje problema u devetogodišnjem obrazovanju svim strukovnim udruženjima, MONKS-u, PPZ-u, Skupštini KS, Vladi KS i medijskim kućama.

Ad11. Jednoglasno je donosen zaključak: Zadužuje se predsjednik KO da svim sindikalnim podružnicama putem e-maila pošalje Zakon o osnovnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo i sve njegove Izmjene i dopune uz dopis u kojem se svi članovi SSOOiO BiH KS pozivaju na saradnju po pitanju Izmjena i dopuna Zakona o osnovnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo koja će se ogledati u slanju prijedloga za Izmjene i dopune Zakona o osnovnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo

Sjednica je završena u 16:30.

Zapisničar                                                                                     Predsjednik

Sanela Hadžiabdić                                                                         Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de