SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

Izvod iz zapisnika sa VI sjednice KO

 

VI sjednica Kantonalnog odbora SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo je održana u srijedu, 08.01.2014. godine u Domu sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, Sarajevo, sa početkom u 15:00 sati.

Sjednici je prisustvovalo 16 članova Kantonalnog odbora (opravdano odsutan Sanel Sabitović) kao i predsjednik Nadzornog odbora, g-din Salih Muharemović. Za zapisničara je određena Sanela Hadžiabdić.

Predložen je sljedeći:

D n e v n i r e d

1. Usvajanje prijedloga zapisnika sa I hitne vanredne sjednice Kantonalnog odbora

2. Razmatranje i usvajanje nacrta odluke Skupštine povjereništva o davanju punog ovlaštenja Kantonalnom odboru za provođenje svih legalnih oblika i metoda sindikalne borbe

3. Razmatranje i usvajanje nacrta Izvještaja o radu Kantonalnog odbora u periodu 01.01 – 31.12.2013. godina

4. Razmatranje i usvajanje nacrta Programa rada Kantonalnog odbora u periodu 01.01 – 31.12.2014. godina

5. Razmatranje prijedloga Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo u periodu 01.01 – 31.12.2013. godina

6. Razmatranje i usvajanje nacrta Finansijskog plana prihoda i rashoda SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo za 2014. godinu

7. Usvajanje prijedloga odluke o održavanju IV sjednice Skupštine povjereništva

8. Tekuća pitanja.

Predloženi dnevni red je usvojen jednoglasno.

R E A L I Z A C I J A

Ad1. Predloženi Zapisnik sa I hitne vanredne sjednice KO jednoglasno je usvojen.

Ad2. Jednoglasno je usvojen zaključak kojim se nacrt odluke o davanju punog ovlaštenja Kantonalnom odboru za provođenje svih legalnih oblika i metoda sindikalne borbe u obliku prijedloga upućuje Skupštini na usvajanje.

Ad3. Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se Prijedlog Izvještaja o radu SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo za period 01.01.2013. - 31.12.2013. godina. Prijedlog Izvještaja upućuje se članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Skupštine.

Ad4. Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se Nacrt Programa rada SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo za 2014. godinu. Isti se upućuje članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Skupštine.

Ad5. Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se informacija sa 3. sjednice Nadzornog odbora KP SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo. Prijedlog Izvještaja o finansijsko-materijalnom poslovanju Kantonalnog odbora SSOOiO BiH KS za period 01.01.2013.-31.12.2013. godine usvojen je jednoglasno i isti će biti upućen Kantonalnom povjereništvu na usvajanje.

Ad6. Jednoglasno je usvojen zaključak: Usvaja se Prijedlog Finansijskog plana prihoda i rashoda SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo za 2014. godinu. Isti se upućuje članovima Skupštine Povjereništva SSOOiO F BiH – KO SSOOiO Kantona Sarajevo na razmatranje i usvajanje na narednoj sjednici Skupštine.

Ad7. Jednoglasno je usvojena odluka: IV sjednica Skupštine povjereništva KO SSOOiO F BiH – Kantonalni odbor SSOOiO Kantona Sarajevo će se održati u četvrtak, 16. januara 2014. godine u Domu sindikata BiH, Obala Kulina bana 1, Sarajevo, sa početkom u 10:00 sati. U slučaju objektivnih prepreka za održavanje sjednice u predviđenom terminu, predsjednik Kantonalnog odbora se ovlašćuje da promijeni mjesto, datum i satnicu održavanja sjednice i izvrši ostale aktivnosti za kvalitetnu realizaciji iste.

Ad8. Jednoglasno je usvojen zakljucak kojim se nacrt odluke Skupštine povjereništva o davanju ovlaštenja Kantonalnom odboru da donosi odluke koje će za posljedicu imati negativno finansijsko poslovanje u 2014. godini a u svrhu provedbi svih legalnih oblika i metoda sindikalne borbe, u obliku prijedloga upućuje Skupštini na usvajanje. Jednoglasno je usvojen prijedlog zakljucka kojim Skupština povjereništva preporučuje članovima Sindikata da u narednom periodu obustave sve oblike nastavnih i vannastavnih aktivnosti koje ne ulaze u sastav Rješenja o 40-časovnoj radnoj sedmici, i isti se u obliku prijedloga upućuje Skupštini na usvajanje. Jednoglasno je usvojena odluka kojom se verifikuju 23 odluke o isplati finansijske pomoći za liječenje članova Sindikata u ukupnom iznosu od 4.300,00 KM. Jednoglasno je usvojena odluka kojom se verifikuje 13 odluka o isplati dnevnica i putnih troškova. Jednoglasno su usvojene dvije odluke o isplati finansijske pomoći za liječenje članova Sindikata u ukupnom iznosu od 300,00 KM.

Sjednica je završena u 21:20.

ZAPISNIČAR                                                     PREDSJEDNIK

Sanela Hadžiabdić                                               Saudin Sivro

 

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de