SSOOIOKS

Switch to desktop Register Login

Naslovna

Informacija u vezi sa isplatom septembarske plaće

OBAVJEŠTAVAMO ČLANOVE SSOOIO BiH KANTONA SARAJEVO DA SU OD JUTROS, 19.10.2009.GODINE /PONEDJELJAK/ PLAĆE I NAKNADE ZAPOSLENIKA U OSNOVNOM OBRAZOVANJU KANTONA SARAJEVO ZA SEPTEMBAR NA RAČUNIMA U UNICREDIT BANCI.

NAPOMINJEMO DA JE U UTORAK, 13.10.2009. GODINE BILO UPITNO KADA ĆE SE POČETI SA OBRADOM SEPTEMBARSKIH PLAĆA. NA SASTANCIMA SA MINISTROM KEŠOM I PREMIJEROM MEHMEDIĆEM DOGOVORILI SMO DA SE ODMAH U SRIJEDU, 14.10.2009. GODINE  POČNE SA OBRADOM PLAĆA TE JE NA TAJ NAČIN SSOOIO BIH KANTONA SARAJEVO OPRAVDAO SVOJE POSTOJANJE I U PARTNERSKOM ODNOSU SA VLADOM IZNAŠAO RJEŠENJE ZA PROBLEM OKO SEPTEMBARSKE PLAĆE.

ISTO TAKO PLAĆE I NAKNADE ZAPOSLENIKA U OSNOVNOM OBRAZOVANJU KANTONA SARAJEVO ZA SEPTEMBAR NISU BILE NA BANKOVNIM RAČUNIMA U PETAK, 16.10.2009. GODINE. INFORMACIJA KOJU SMO OD PREMIJERA KANTONA SARAJEVO, BESIMA MEHMEDIĆA,  DOBILI PUTEM TELEFONA U ČETVRTAK, 15.10.2009. GODINE U 15:39 JE SLJEDEĆA: /citiram premijera Mehmedića/ "DAO SAM NALOG DA ZAPOSLENI U TREZORU I MINISTARSTVU FINANSIJA RADE CIJELU NOĆ KAKO BI OSNOVNO OBRAZOVANJE SUTRA DOBILO PLAĆE". 

OČEKUJEMO DA ĆE VLADA KANTONA SARAJEVO NA ČELU SA PREMIJEROM MEHMEDIĆEM  IMATI RAZUMIJEVANJA ZA NAŠ OPRAVDANI ZAHTJEV DA SE FIKSIRA TERMINA ISPLATE PLAĆA I NAKNADA POČEVŠI OD OKTOBARSKE PLAĆE.

 

PREDSJEDNIK

 

 

 

 

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Top Desktop version