SSOOiOFBiH KANTONALNI ODBOR KANTONA SARAJEVO

BROJ POSJETA

3402595
DanasDanas265
JučeJuče2273
Ove sedmiceOve sedmice5905
Ovaj mjesecOvaj mjesec23548
UKUPNO:UKUPNO:3402595

BAZEN.BA

PRATITE NAS NA FB:

PRIJAVLJENI

Ko je na portalu: 65 gostiju i nema prijavljenih članova

Obavještenje članstvu - “ukrupnjavanje” normi

Ministarstvo je školama dostavilo dopis koji se odnosi na zahtjeve radnika i škola za „ukrupnjivanje“ normi u svim slučajevima u kojima je to zakonski i na terenu moguće uraditi. Sindikat navedenu aktivnost podržava u punom kapacitetu jer je to jedan od programskih ciljeva Sindikata.

Cilj je da se do kraja ovog mjeseca u skladu sa zakonom i u svim slučajevima gdje je to moguće uraditi, radnicima omogući zasnivanje radnog odnosa na neodređeno i puno rado vrijeme u jednoj od škola koja raspolaže kadrovskim potrebama, a ti radnici imaju zasnovan radni odnos na neodređeno i puno radno vrijeme u dvije ili više škola i ova priča bi trebala obuhvatiti sve radnike a ne samo one koji su u proteklim školskim godinama iskazivani i zbrinjavani kao radnici za čijim je radom djelimično prestala potreba ili kao radnici nepunom nastavnom normom.

Vrlo je bitno da škole blagovremeno (do kraja mjeseca) dostave tačne i potpune podatke (posebno podatke i brojeve rješenja na osnovu kojih su radnici zbrinjavani u druge škole i tabele kadrovskih potreba u osnovnim školama u kojima je povećan broj časova na koje je moguće radnike rasporediti) i obavezno dostave izjave radnika da žele „ukrupnjivanje“ norme te da svi odmah znaju da će „ukrupnjivanje“ biti moguće od drugog polugodišta 2024/2025. godine. U oktobru će biti neophodno da škole Ministarstvu dostave nove tabele kadrovskih potreba za period poslije zadnjeg dana zimskog raspusta do 31.08.2025. godine na osnovu kojih će Komisija Ministarstva uraditi zbirne tabele i prijedlog ministrici za izdavanje saglasnosti za raspisivanje javnih konkursa u osnovnim školama za period poslije zadnjeg dana zimskog raspusta do 31.08.2025. godine. Ponavljam, Sindikat u potpunosti podržava „ukrupnjivanje“ normi i od vas sindikalnih povjerenika se očekuje puni angažman i saradnja u punom kapacitetu sa direktorom i radnicima na koje se odnosi prethodno. U slučaju nejasnoća i dilema, kontaktirajte predsjednika KO. Ovo obavještenje možete i trebate proslijediti članstvu i direktorima kako bi svi bili upoznati o istom.

Predsjednik KO

Saudin Sivro, s.r.

vijesti

Green Red Blue

COPYRIGHT SSOOiOFBiH KO KS 2009-2015

Premium templates by www.bigtheme.net free download.

София Дървен материал цени

Online bookmaker Romenia bet365

Germany bookmaker bet365 review by ArtBetting.de